Бивш преподавател в гимназия живее в истински кошмар от вече 10 месеца. Велизар Балевски, който до миналата година е преподавал музика и философия в ПМГ "Сергей Корольов" в Благоевград, става обект на по думите му „скалъпени лъжи“. Той е талантлив музикант, обичан от учениците си, но в един момент всичко се преобръща. Получава заплахи и живее в страх. Последните посегателства срещу него са от декември миналата година и в началото на сегашната. При първото, заварва колата си с огъната врата, а при второто има ескалация. Освен отново нанесените материални щети по личния му автомобил, има и заплашителна бележка. В нея се отправя закана, че ще бъде залят с киселина и се пожелава смъртта му.

Пред GlasNews.bg Балевски разказа на какво е подложен през изминалите месеци. Споделя, че е сигнализирал в полицията, но от там констатират, че няма престъпление.

Откъде тръгва всичко? Появяват се слухове, че мъжът е имал връзка с 19-годишна ученичка, набеден е за педофил. Принуден е да напусне работата си и сега не може да започне друга.

„Ако съм извършил престъпление, ще си понеса последствията, но такова няма. Нито има жалба от момичето, нито съм уволнен. Колеги са ме питали кой има интерес един уважаващ работата си преподавател да бъде омаскарен“, каза той пред екипа ни.

И допълва:

„Не знам с какво съм заслужил това чудовищно отношение. Никога не съм обидил, та камо ли наранил човек. Започвах и приключвах часовете си с усмивка и песен. Всеки час казвах на моите ученици, че:  „Човек дава онова, което носи в себе си - добрина“. За всеки празник правех поздравителни концерти на колегите си. С моите ученици, всяка година правихме концерти в дома за деца с увреждания и за стари хора,  една от телевизиите направи филм за нас след спечелени национални конкурси за песен. Написах химн за гимназията, който учениците пеят с огромно удоволствие. Не знам с какво съм заслужил това чудовищно отношение, ако моето престъпление е това, че си обичам работата, то нека съм престъпник. Заклеймяват те, че си педофил и край с работата ти. Това, което ми се случва е нечовешко. Манипулира се общественото мнение с лъжи и измислени позорящи статии, без вина ме изкараха виновен. Десети месец не мога да си намеря работа. Имам семейство, жена, дете.“

Казва още, че са създадени групи в социалните мрежи, където се публикуват негови снимки.

„Снимат ме в магазина, после правят колажи и ме качват в тези групи. Има дори и видеа, където съм с подправена визия и глас. Много грозни и вулгарни неща. Да те е страх да излезеш, да си купиш хляб“, разказва той.

Смята, че зад всичко това стоят недоброжелателни към него колеги. 43-годишният мъж се притеснява какво още може да очаква.

„Очаквам  да ми подхвърлят наркотици, да наранят мен или семейството ми“, заключи той.

Във времето е търсил адвокати за съдействие, но не получава исканата подкрепа. Мъжът се надява тормозът над него да приключи, за да може да работи и да се грижи за семейството си.

Екипът ни продължава да следи темата.