Дебора от Стара Загора, която стана жертва на шокиращо насилие, а съдбата ѝ трогна цялата страна, вече пусна първата си песен. Тя е в дует с популярната изпълнителка Лидия.

Парчето се нарича "Разбити мечти", а премиерата му идва часове преди Нова година. Дебора дебютира на музикалната сцена благодарение на фолк звездата Галин, който протегна ръка към момичето.

Младото момиче от Стара Загора стана жертва на насилие през юни от 26-годишния Георги Георгиев.

Бившият ѝ приятел Георги  бе обвинен за жесток садизъм срещу 18-годишнота Дебора. Тя бе обезобразена с макетно ножче - оставена с нарязани ръце, крака и гърди, а носът й бе счупен. Цялата й коса бе подстригана с машинка.

Случаят стана публичен месец  след престъплението, предизвиквайки вълна от обществено негодувание  и протести в цялата страна. 

Георгиев вече е с повдигнати три обвинения.

Първото е, че на 26 юни 2023 г., с особена жестокост - чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и нанасяне с макетен нож на 18 прорезни рани, е причинил на пострадалата средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на тялото. За това престъпление законът предвижда затвор от 2 до 10 години. Второто обвинение е за това, че отново на 26 юни е принудил Дебора да претърпи нещо против волята ѝ – подстигал е косата ѝ с електрическа машинка. Третото обвинение е за това, че в периода април-юни е отправил шест закани за убийство. За това престъпление се предвиждат до 6 години лишаване от свобода. Към настоящия момент Георги Георгиев е задържан под стража

Дебора от Стара Загора дебютира на поп-фолк сцената в дует с Лидия СНИМКИ

Усмихната, стилна: Дебора с първи снимки в мрежата след трагичния инцидент

Прокуратурата приключи разследването по случая с Дебора от Стара Загора