Почина икономистът Владимир Каролев.

Икономистът е издъхнал тази нощ след дълга борба за спасяването на живота му, съобщават пред Нова тв от "Аджибадем Сити Клиник "УМБАЛ Токуда.

Припомняве ви, че Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май.

Той получи политравма и черепно - мозъчна контузия след 400 метра падане.

Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа. Първоначално той беше настанен в болницата в Разлог, а след това транспортиран в "Пирогов".

Икономистът прекара няколко месеца в интензивното отделение на спешната болница, в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му, в която да се възстановява.

Владимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински съветник от НДСВ в Столичната община.

През 2011 г. той бе кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ.

Каролев е роден на 31 юли 1961 година във Варна, завършва 35-а гимназия в София, след което служи войник в разузнавателно поделение в Мусачево. 

През 1986 година Каролев завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт "Карл Маркс" с две специалности - МИО и икономическа журналистика, през 1993 година магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 година задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

Владирир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в печата.

През 2001 година става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 година Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. 

 

Местят Владимир Каролев в друга болница, излязъл ли е от комата?

Откриха Каролев, в безсъзнание е! Паднал от 400 метра на стръмен терен

Владимир Каролев изчезна, търсят го в Пирин