За потресаваща случка в наша болница разказа жена в социалната мрежа. По думите ѝ, нейната майка, неправомерно е била приета в ковид отделението на болница.

Действието се развива в Плевен. Майката на Nyurten Marinova, която страда от множество заболявания, се наложило да бъде откарана в Спешно отделение. Жената получила астматичен пристъп, вследствие на рязко покачване на кръвната захар.

Пристигайки в болницата обаче, се започнало и дълго чакане. След направен рентген, лекар успокоява, че на жената ѝ няма нищо. Малко след това Nyurten разбира, че майка ѝ е настанена в ковид зоната, а снимката от извършения рентген, все още не е разчетена.

На въпрос от страна на семейството – защо жената се намира в при болните от коронавирус, семейството получава отговор: "Защото така искаме".

Nyurten Marinova е решена да подаде жалба до отговорните институции.

Вижте и целия разказ за страховитата случка:

"Здравейте, съграждани. Поводът, поради който пиша за пръв път в тази група, е за да обясня какво се случва в болниците относно корона вирус.

Та, случката става в неделя преди обяд към 11 часа. Майка ми е с много заболявания: диабет, бронхиална астма, исхемично сърце, хроничен пиелонефрит и още. Преди обяд вдигна 16.9 захар и получи астматичен пристъп и трябваше спешно да я закараме до бърза помощ в Окръжна болница. Понеже беше много зле и не можеше да се движи, помолихме за инвалидна количка.

На смяна имаше един по-млад лекар и жена лекарка, нямаха баджове затова не им научих имената. Отвори вратата жената, казвам ѝ, че майка ми е с астматичен пристъп, тя ми отговори - докато не мине рентген, тя няма да влезе тук. И седим и чакаме над час навън, а през това време другите влизаха - ухапана от куче жена, човек загубил памет - неща които не можеха да минат за ковид нали се сещате.

Та дойде след дълго чакане санитар да я качи на рентген, мен не ме допуснаха. Снимат я и ѝ казват спокойно: "Госпожо няма ви нищо". Свалят я долу и я вкарват вътре, където не виждаш и незнаеш какво става. След още чакане вратата, я отвори младия лекар и тогава видях, че майка ми е сложена в ковид зоната на спешното, попитах лекарят дали е разчел снимката, а той каза, че още не е, но майка ми беше вече в тая зона, където имаше много болни стенещи хора. Излиза друга лекарка, баща ми пита защо сте я сложили при ковид болните, тя отговаря - защото така искаме (снимката все още не беше разчетена).

На следващото отваряне на вратата виждам майка ми, как ни маха за помощ да отидем да я изкараме спешно от там. Бързо извиках баща ми, той нахлу и я изкара. Тогава излязоха всички лекари и викат - няма ли да се лекуваме...

Прибрахме си я вкъщи, но тя със множество заболявания беше хвърлена в ковид зоната и беше там близо 40 минути. Съответно нямаше обаждане от РЗИ, от никъде, защото няма ковид. Та ще попитам господин Луканов шеф на тая болница, ако тя е заразена, на кого да търся отговорност, и дали така убивате хората, дали спите спокойно, че повече бройки заразени сте направили, дали тези пари който взимате ще ви изкупят греховете на онзи свят?

Още три дена има за да видим дали се е заразила, но тогава ще търся отговорност на всички ви. Хора пазете се, това вече не са лекари това са убиици. Минават хора със някакви заболявания за ковид болни и като ги вкарат в отделението, вие не знаете, те какво правят с близките ви вътре. Господ да пази всички ни от такива "лекари".