Видеонаблюдение, жива охрана или висока ограда - това са исканията на жителите на град Баня.

След материал на GlasNews.bg, който отрази тъжната и плашеща действителност в гробищния парк в пловдивското градче Баня, жителите настояват за бърза реакция от страна на кмета и общината. Причината - разбити и съборени надгробни плочи на покойници, счупени вази и кражби, нарушаващи спокойствието на починали близки и роднини.

Вандали тарашат гробища в Карловско

Според жителите на град Баня, поставянето на 24-часово видеонаблюдение би помогнало за установяването на самоличността на вандалите, които тарашат гробищния парк. "Монтирането на камери ще респектира хората, извършващи посегателства и кражби.", коментира жител.

Други са на мнение, че трябва да се организират мобилни патрули от охранителна фирма, които да преустановяват кражбите.

Висока ограда - това предложи друг жител на Баня: "Изграждането на ограда не е лоша идея, защото мародерите няма как да влизат в гробищния парк безпрепятствено.".

Разочаровани от липсата на реакция от страна на органите на управление - Стамен Гешев - кмет, както и община Карлово, баненци са готови да стартират инициатива за събиране на средства, чрез които да осъществят защита и спокойствие на гробищния парк.

Пострадал от грозните вандалски прояви споделя, че е потърсил кмета на курортното градче, но отговор така и не получил: "И трошат и крадат. И сега продължават. Писах на кмета на лично, защото и ние пострадахме, но нямам отговор. Предлагам да се съберем повече хора и лично да отидем при него, да настояваме за камери."

Ще има ли развие по този казус? От GlasNews.bg продължаваме да следим темата!

Само на 45 км от Пловдив - лечебните води, излекували ревматизма на Цар Борис III