Няколко села около Пловдив останаха на сухо през целия ден. Още от ранни зори жителите на Браниполе, Белащица, Гълъбово и Правище установили, че водоподаването е спряно. Това е станало причина за голямо неудобство при стотици души, една от които е Мюмина Мюмюн: 

„Аз работя на къра. Идвам си вкъщи и няма капка водя“, споделя тя пред GlasNews.bg.

Местните нямат точна информация каква е причината за безводието. Помежду си те подхвърляли всякакви възможни сценарии, а една от тях е, че има авария между селата Белащица и Браниполе.

Като има дъждове, имахме вода. Когато е сушава годината – имаме проблеми“, смята Рамадан Халилов.

Справка на медията ни сочи, че има Помпена станция „Браниполе“ е останала без електрозахранване. По тази причина не се посочва час за отстраняване на аварията. В Белащица и Гълъбово е аварирал водопровод.

От ВиК-Пловдив разясниха, че става дума за форсмажорни аварии, по чието отстраняване екипи вече работят. На някои места вече е възстановено водоподаването. При други това ще стане, когато се отстрани проблемът.

Няма нищо необичайно. Това, че са няколко села в Родопската яка, е съвпадение. Нека хората са спокойни, ВиК работи за да имат вода“, коментира инж. Антон Гълъбов.

Към този час в по-ниските части на Браниполе вече тече леко вода, споделят местни.