Животните могат да бъдат открити в парка в Баня всеки Божи ден.

Част от жителите на карловското градче Баня негодуват, причината - кози в парк за отдих. В социалните мрежи непрекъснато се появяват снимки на крави, овце и всякакъв добитък по площадки и пейки около блоковете в страната, а в Карловските минерални бани се "радват" на кози, а понякога и на коне в градския парк. Общо трима са козарите, които без свян извеждат на паша всеки Божи ден селскостопанските животни в парка, намиращ се в близост до Централната железопътна гара.

Вероятно с кози кметът на Баня е решил да се бори с упоритите плевели в парка за разходка и отдих. Възможно е Стамен Гешев да е решил да следва примера на Ню Йорк, където в популярен парк в Манхатън бяха пуснати двадесет кози именно с тази цел - животните унищожали някои вредни плевели, които пречели на работниците, поддържащи парка. Козите се оказали отличен вариант. От ръководството на Ривърсайд парк отбелязват, че не се налагало да плащат за работна ръка и с лекота, благодарение на козите, достигали недостъпните за почистване части на парка.

Ако това е специалната мисия и на косматите помощници в Баня - следва да отбележим, че тя не е успешна. Паркът и към днешна дата е затънал в трева до коленете. Това установи проверка на GlasNews.bg.

Замениха гранитни бордюри с бетонни: Унищожава ли се историческа памет в град Баня?

Освен че козичките не вършат никаква работа в парка, те го оторяват безнаказано. Смело можем да заявим, че всяка една алея в парка е осеяна с изпражнения, носи се и неприятна миризма от животните - дали туристите в градчето остават впечатлени от този факт, оставяме изводите на Вас.

Проверка на място на GlasNews.bg установи и още нещо неприятно - животните могат да предизвикат инцидент на пътя, тъй като изкачат на главната алея, свързваща ЖП гара и Обществената баня в градчето. Пред очите на наш репортер една от козите връхлетя на платното, а в този момент преминаше автомобил. Благодарение на бързата реакция на водача на превозното средство бе предотвратено пътнотранспортно произшествие. 

За проблема с пашата на животните в парка е уведомена полицията, както и Община Карлово. Както жителите на Баня, така и ние очакваме техните позиции.

Припомнете си тази статия:

Това не е парк, това е развъдник за смокове! СНИМКИ

Припомняме, че към днешна дата текат дейности по възстановяването на перголата в сърцето на парка в Баня. Декоративната каменна стена в центъра на парка в Баня с перголата около нея и фонтанът бяха емблематични за курорта в продължение на 50 години. Още по темата тук:

Възстановяват и облагородяват перголата в сърцето на парка в Баня