Мълния е ударила Калофер снощи вечер, а из улиците в Карлово се заформи река.

В неделя вечер пороен дъжд с гръмотевици се изсипа над Карлово и Калофер. Централни улици в родното градче на Левски се превърнаха за минути в река, както и много други второстепенни улици, сигнализират карловци. Причината за "потъването" на улиците под вода е старата канализация и запушени шахти.

"Днес Карлово брутално се наводни като в клип от Индия по Ютуб. Потъна в схемите на някой мислещ да слага отводнение но поради липса на време и положителна енергия е отложил за после.", написа Петко в карловска Фейсбук група и допълни: "Малката ми кола с усмивка прие предизвикателството на природа и невъзмутимо мина под флаговете на ЕфБет на завоя на околовръстното където закъсали гледаха със завист, недоумение и надежда да не се налажи бутане и плуване. Ако сте ме разпознали през потното стъкло, да, аз бях. Не смъркайте сълзите си, усмихнете се, кажете ДЗЕН. Нека щастието ви озарява и останете готини."

В Карлово са се наводнили мазета и приземни етажи. Силният вятър е повалил дърво върху лек автомобил пред бившата сграда на съда.

Мълния пък е ударила малкото градче Калофер, разположено в подножието на връх Ботев. Съобщава се, че няма пострадали хора, но има нанесени материални щети. Изгорели са телевизорите на някои домакинства.

Какво време ни очаква днес?

Днес ще бъде предимно слънчево, прогнозират синоптиците. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат между 27° и 32°, в София около 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Седмицата започва със слънце, но отново на места ще вали

Снимки: Христо Недялков / Facebook