Паркът на улица "Иван Рилски" в район "Северен" е привлекателен, но не и за пловдивчани, а само за опасните вредители.

Това е единственият парк в район "Северен", а по думите на Бойко Попов, който сигнализира за състоянието, в което се намира паркът, през летния сезон е пълен с родители и деца, затова е и възмутително, че мястото не се поддържа добре от районното кметство.

Паркът, в който се намира и детска площадка, е обрасъл с трева, като пловдивчани не помнят кога тя за последно е била окосена. Бурени вече превземат плочките, а една от люлките на детската площадка вече от месеци е счупена и няма кой да се погрижи за нея. Пейките за отдих също не са в добро състояние - някои са изпочупени, други изкривени и небоядисани.

Бойко пише в социалните мрежи, че още когато се е ремонтирала детската площадка, са изсекли дървета и се е засадила рехава растителност - кой знае защо наречена алпинеум.

"Пълно е с комари, не се пръска въобще, не се пръска и коси срещу кърлежи. Всички сме разочаровани от тъжната гледка, но нямаме избор. Друга детска площадка наблизо просто няма.", споделя Бойко Попов. 

Провокиран от коментар, който гласи: Досега вместо да снимате и да се възмущавате - да бяхте го окосили", Бойко споделя, че той самият е работил в общинска фирма и досега граждани не му ми вършили работата: "Напротив, винаги сме реагирали бързо и навреме! ОП "Градини и паркове" има достатъчно голям персонал всичко е въпрос на организация! Аз не публикувам това, за да се заяждам, нито политизирам и посочвам партии! Аз публикувам това като коректив на действията или бездействията на общинските власти! А такива като този, да речем, гражданин, който ме кара аз да върша работата на Общината, явно са работници от въпросното ОП и гледат някой друг да им свърши работата, а после да си вземат незаслужените заплати!".

Снимки: Бойко Попов / Facebook