Електрическите тротинетки се превърнаха в новото модерно средство за придвижване, особено сред младите непълнолетни, повечето от които не са запознати с правилата за движение по пътищата.

След като не са запознати с правилата за движение по пътищата, защо тогава шпорят с купените от мама и тати тротинеки по оживени пътища в страна? Кой ще отговори на този въпрос или отговорът ще дойде тогава, когато се случи най-лошото? На съвсем пресен случай се натъкна екипът на GlasNews.bg - той е споделен във Фейсбук, а безумието, на което ставаме свидетели, се развива в най-големия град в Североизточна България - Варна.

От споделеното видео в социалната мрежа виждаме, че групичка от момчета, които най-вероятно са непълнолетни, управляват електрически тротинетки на оживен път във Варна - не е пояснено къде точно е заснето безумието. Клипът е публикуван от Габриела Дончева, която споменава, че за съжаление не е успяла да заснеме момента, при който децата са минали на ляво пред коли, на които е светел зелен сигнал на светофара. "Мили родители, правите децата си самоубийци!", пише още авторката на видеото, а коментиращ ситуацията отбелязва: "За жалост и родителите им са абсолютно същите".

Дончева споделя още, че ако няма навика да поглежда винаги в двете посоки, правейки десен завой на зелен светофар, е щяла да качи поне две от децата на капака на автомобила си. Тогава кой ли щеше да е виновен…

Въпросното видео предизвика вълна от реакции в социалната мрежа. Хората са на мнение, че още много дълго ще продължат такива опасни гледки. "Няма държавна сила, която може да накаже непълнолетен тротинеткаджия!", пише потребител.

Христо Мезев е на мнение, че електрическите тротинетки трябва да подлежат на регистрация: "Трябва да направим както в Лондон миналата година, обявиха ги за незаконни и започнаха да ги изземват направо. Нека да подлежат на регистрация и ГТП, да се карат поне с категория М. Тогава ще ги видим как ще се държат на пътя, като могат и да им го конфискуват за много нарушения.", категоричен е той.

В края на миналия месец, GlasNews.bg писа за подобен случай с тротинетка - тогава момиче бе заснето да минава шофьори като конуси с 80 км/ч на столичното Околовръстно шосе. Припомнете си тук:

Момиче с тротинетка минава шофьори като конуси, кара с 80 км/ч ВИДЕО

Мъж вози дете на е-тротинетка из улиците. Той с каска, а момченцето не! СНИМКИ