От Министерството на отбраната разпространиха ексклузивни кадри, направени от въздуха от хеликоптер „Кугар“ на ВВС по време на спасителните дейности на 2 септември, показват наводнението в Карловско.

 

Както ви съобщихме, частично бедствено положение е обявено в пет села в в западната част на община Карлово след обилните валежи от миналата нощ, които продължават и в петък. Наводнени са къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Десетки хора са евакуирани в региона на Карловско. 

@glasnews ???? Бедствието в Карловско е голямо. Смелостта на всички спасители е за пример! ???????? Още по темата четете на www.glasnews.bg ???? #бедствие #Карловско #вода #наводнение #Karlovsko #Plovdiv #foryou #fyp #foryoupage #fypp #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg

Богдан е откъснато! Лодки, спасители и алпинисти пътуват към Карловско

@glasnews Потоп залива Подбалкана! ???? Ето каква е ситуацията в Каравелово. ???? Всичко за бедствието четете на www.glasnews.bg ???? #наводнение #бедствие #Каравелово #Подбалкана #дъжд #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg

„Няма загинали, няма пострадали хора. Това е най-важното. Най-тежко е в Богдан, тъй като са разрушени мостовете към селото. Около 20 души са спасени с хеликоптери, благодаря на намесата на министъра на отбраната, началника на отбраната, както и на 61-стрямска бригада“, това обобщи областният управител Ангел Стоев. Той съобщи, че в Слатина са разрушени три къщи и един магазин, в Богдан една къща, а в Каравелова има частични повреди и паднали огради.

Хеликоптери евакуират хора от Карловско, НСС прави оглед с дрон СНИМКИ

На място има над 100 военнослужещи, които помагат на пострадалите. В момента продължават спасителните операции.

Междувременно река Стряма заля и част от град Баня. Засегната бе ромската махала. Десетки гражданите се евакуираха заради придошлата вода.

Очаквайте подробности!

Стряма заля и част от Баня! Има наводнени къщи, хора се евакуират СНИМКИ+ВИДЕО