Верижна катастрофа между два леки автомобила и автобус на пътническия транспорт затовир кръстовището пред жп гарата и пристанището в Бургас. На място са пристигнали три линейки и две пожарни.

Пострадал е шофьорът на леката кола, който е откаран в болница.

От сблъсъка е предизвикана повреда и изтекло гориво доведе до пожар на местопроизшествието. Пътническият автобус, с хора вътре, е навлизал от булевард „Булаир“ в посока Автогара Юг. Точно пред главния вход на пристанището, където има светофари, е предизвикан тройният сблъсък на автобуса с две други леки коли, съобщи БНР.

„От 1000 години говорим, че това кръстовище не е правилно регулирано. Вижте с автобуса какво стана, вижте човекът къде лежи, варненска шкода. Автобусът мина със скорост“.

„Автобусът просто не можа да вземе завоя, излетя от завоя, набра всички коли, които бях наоколо и се спря и се заби в оградата на пристанищната администрация. Никой не успя да рабере причината, просто изведнъж излетя. В автобуса нямаше толкова много хора, може би 6-7 души. Понеже тук е последна спира и тук трябва да спират, може би затова нямаше толкова много хора“.

„Днес цял ден кракът ми се схваща и вместо спирачката натиснах газта и ги ударих. Не спрях въобще. Кракът ми се схвана. Онзи ден пак така“, обясни шофьорът на автобуса.

Той беше прегледан на място и е в добро състояние. Пострадалият мъж от автомобила е контактен и е откаран в болница. Няма пострадали пътници.