В 20,30 часа в понеделник е получен сигнал за изгубени жители от Израел в района над Рилски манастир. От Дупница потеглят 4-ма от спасителите, към Бачкова чешма, след което започва изкачването към предполагаемото място на младежите – 2 момчета и 2 момичета на около 20 години.

След полунощ са локализирани и открити на 2 хил. метра надморска височина в изключително стръмен и опасен участък „В 4 часа през нощта акцията приключи успешно и младежите ги настанихме в хотел в Дупница. Теренът е изключително стръмен, с много отвесни скали, а като прибавим и факта, че всичко се случва през нощта и видимостта е нулева, беше тежко, но важно е че всичко мина успешно“, обясни планинският спасител Божидар Джокин.

Туристите са били без застраховка, като разходите по акцията ще бъдат за тяхна сметка, информира "Монитор". Това е втора среднощна акция само за последните 72 часа. В последните 2 години се оказва, че по този маршрут се губят много туристи, като една от причината е липса на освежена маркировка и обрасла растителност на пътеката.

Снимката е илюстративна