Възрастна жена от село Каравелово се страхува да излезне от къщата си сама, за да не падне в двуметров изкоп.

Огромен кратер на каравеловска улица създава неудобства за жителите на селото. В социалната мрежа Фейсбук мъж споделя, че въпросната дупка е разкопана повече от два месеца.

Мъжът е станал свидетел на това как млада жена е придружавала под ръка старица на около 80 години, която скоро останала без сина си и се страхувала да излезне от къщата си сама, за да не падне в двуметровия изкоп.

"След като ги заговорих, възрастната жена ме хвана за ръката и се разплака", написа Иванов.

Жителите на Каравелово са споделили на Иванов, че селото е разкопано от месеци... и оставено в ужасяващ вид. Каравеловци споделили още, че не са видели някой да работи по изкопите.

"Снимали са се всички държавници, министри, кметове, кметици и тем подобни след наводнението и до там", пише още Иванов.

Петя Мильовска написа в коментарите под поста, че заради въпросния изкоп се обикаля цялото село, за да влезнеш или излезнеш от него.

Ренета Рангелова потвърждава, че в Каравелово няма работници, нито специализирана техника.

"Няма думи. Това го снимах преди известно време. Няма работници, нито техника, нищо. Не ме питайте как минавам с бебешка количка. От едната страна мини язовир, от другата магистрала. Безхаберното отношение на институциите, в частност ВиК и община Карлово. В чужбина хората щяха да са забравили за този проблем, а тук? Не стига наводнението, което затри селото, сега и това. Питам се дали въобще ще се развият нещата скоро в някаква положителна посока", написа Рангелова.

За баба Елена и всички баби и дядовци от Карловско, чиито сърца не издържаха

"За жалост е повече от 2 месеца.... Разкопаха навсякъде, и си биха камшика, а ние си трошим колите", коментира Евгени Богданов.

Къде са хората, отговорни за състоянието, в което се намира Каравелово - да отговори кметът на Община Карлово - д-р Емил Кабаиванов. Кметицата на село Каравелово - Славка Червенкова, също трябва да има отговор на този въпрос.

Снимка: Ivanov Ivanov

Каравелово беше едно от селата, които пострадаха най-тежко при наводненията в началото на септември през 2022 година, когато пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, доведе до преливането на реките Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Богдан и Слатина също бяха под водна обсада и бе обявено бедствено положение. Засегнати бяха стотици къщи, разрушена бе инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включиха в разчистването на селата.

Дървесината от наводнението в Карловско - безплатна, но не съвсем

Посъветваха пострадала от наводненията в Карловско да подпре къщата си с... дърво от реката