Кой е този "PSYCHO", който се изгаври с библиотеката в Хисаря?

Хисарчани и служителите в библиотеката все още не могат да си обяснят кой и защо е проявил грозен акт на вандализъм, като е изрисувал неприлични рисунки по стените на сградата. За неприятното събитие споделят от Библиотека "Иван Вазов" във Фейсбук.

Предполага се обаче, че грозната проява е извършена от някой, който в Хисаря е познат с псевдонима "PSYCHO" - самият извършител се е "подписал" по стените именно с жаргонното нарицателно за човек, страдащ от психоза или психопатия. Ами... нищо чудно и да е такъв - кой нормален ще стори подобно нещо?

"Psycho ми е доста познато име, но не съм сигурна дали е този младеж. Който се пише по интернет с това име...", коментира под една от снимките Полина Дюлгярска.

От библиотеката предполагат, че извършителят не е един и вероятно деца са сторили грозния акт. "Скъпи деца, кое не ви харесва в библиотеката? Обслужването ли, богатото разнообразие от книги ли, заниманията в лятната академия ли...?", питат те чрез публикацията си във Фейсбук и допълват: "Ако имате забележки към библиотеката, можете лично да ги кажете, а не да загрозявате и без това нуждаещата се от обновяване фасада! Или може би защото ви липсват първите 7 години?".

Жулиета Златена е една от коментиралите поста. Според нея задължително трябва да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, ето какво гласи коментарът й: "Ужасно е. Камери задължително родителите да платят за стореното. В другите страни затова спазват законите защото има доста големи глоби. И тук трябва така.".

От Читалище "Шишманци" също се включват с коментар под публикацията и споделят, че имат същият проблем: "И ние го имаме същият проблем. Сутрин засварваме все едно сметище се е изсипало. За съжаление сме разговаряли и с родителите на децата, но имаме чувството че не вземат никакво отношение към направеното от тяхните деца. Жалко е!"

В края на миналия месец Ви показахме и читалището в Сопот. То се беше превърнало в сметище за непотребни вещи. Припомнете си тук:

Читалище в Сопот се превърна в сметище. Кой и защо изхвърля боклуците си там?

Издигат паметник на Васил Левски в Хисаря

Мъж пострада в комплекс в Хисаря - версиите за инцидента коренно различни