Нов проливен дъжд се изля над Карлово преди минути и улиците отново се превърнаха в реки.

Частичното бедствено положение остава в сила. Най-засегнатата улица в Карлово е “Яне Сандански”. Тя е напълно затворена заради големите щети по пътната настилка. В домовете на десетки има по над метър вода.

7 екипа пожарникари и спасители се бореха за овладяване на извънредната ситуация.

Пожарникари спасиха бедстващи хора в Карлово, очакват се нови валежи СНИМКИ

Огнеборци са спасили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица "Меден Дол". Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в дома си, както и трима души в Професионалната гимназия по ЖП транспорт.

До тук се стига след преливането на канал.

Най-критичната точка в Карлово - тази до Професионалната гимназия по ЖП транспорт. Именно тук близкият канал прелива и водата залива двора и улиците в района, като стихията е понесла цели дънери на дървета. Както GlasNews.bg съобщи, трима души от учебното заведение са били евакуирани.

Разчистването на щетите в района продължава, а на пораженията по домове и пътища ще отнеме време.

Река мина през двора на карловско училище ВИДЕО

Днес на много места ще има краткотрайни, главно в планинските райони временно интензивни валежи. Над Източна България ще има временни разкъсвания на облачността, там в следобедните часове ще има и гръмотевична дейност. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 24°.

Над планините облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 12°.