Потокът от  туристи пълни хотелите и къщите за гости  още от първи май, но по-голяма част се очакват  днес и в петък, който е първия неработен ден. 

Хисаря е известна  не само със своите лечебни минерални извори от векове, но и с богата история, която привлича множество туристи всяка година.

Хисаря е първият спа курорт в България, още от далечната 1882 година и продължава да поддържа имиджа си на балнеологичен курорт, като посещаващите я туристи комбинират ползотворната почивка с различни спа процедури, коментират  хотелиери.

От древните руини и лечебни минерални извори до еко пътеки и културни събития община Хисаря предлага по нещо за всеки. За празничните дни от Община Хисаря предлагат и  интересна и богата културна програма.

На 4 май, от 16 часа  с великденска програма  гости ще  посрещат в  “Дом на традициите”, с. Старо Железаре. В програмата са изложба и конкурс за великденско яйце, кулинарна изложба, фолклорна програма и изложба с ръкоделия на Събка Мустакова.

Гласът на България Петя  Панева ще поздрави с Великденски концерт на 5 май от 11.00 часа на площада пред НЧ „Иван Вазов“ жителите и гостите на града. 

Любопитната изложба "Техниката около нас, по време на народната власт"! може да бъде разгледана в Археологически музей – Хисаря. 

На 6 май от 10 часа в с. Старосел ще бъде представен спектакъл - възстановка, посветен на 148 години от Априлското въстание и участието на староселци в него.

Гостите на община Хисаря ще намерят различни занимания. За разлика от други  курорти в община Хисаря туристите могат да открият множество забавления и изживявания, които отговарят не само на разнородните интереси, но и на различния бюджет, с който разполагат. От спокойни преходи и пикници в близост до града, през романтични разходки  в красивите градски паркове Хисаря предлага перфектната среда за релаксация и презареждане.

Любителите на историята и на древните легенди ще открият нови преживявания край емблематичните „Камили“, през реставрираните Римски терми, или посещавайки  тракийските гробници около  Старосел.

За привържениците на модерното изкуство, но и на традициите село Старо Железаре предлага завръщане в миналото. На няколко километра от град Хисаря може да посетите единственото Арт-село в България и редом с портретите на Маргарет Тачър, Фидел Кастро и героите от Междузвездни войни и Карибски пирати да се запознаете с неговите жители. Да видите  Дома на традициите и да се потопите в живота на старожелезарци.

И ако сте пътешественици по дух – пътят ви води към Старосел, за чаша вино, а след това към розовите градини по пътя за Красново, а оттам и към малкото село Кръстевич, в полите на Средна гора.

А ако не сте успели да го направите за тези празнични дни, то община Хисаря ще ви очаква целогодишно, обещават от общинска администрация и туристическия бизнес в общината.