Младо момче от Враца има нужда от нашата подкрепа. 24-годишният Дани се определя като изключително борбен, въпреки кошмара, през който преминава.

Животът му се преобръща след нелепо падане в басейн. Той чупи шиен прешлен, което го парализира нацяло. Той води битката вече години, но не се отказва. Има значителен напредък – стои в инвалидна количка и успява да движи двете си ръце.

Нека помогнем на едно младо момче да води нормален начин на живот.

Ето какво написа той:

"Здравей!
Аз съм Дани и съм на 24 години от гр. Враца. Както се казва, животът е пред мен. Именно сега би трябвало да черпя от него с пълни шепи. За съжаление, съдбата има други планове и бях принуден да порасна бързо, да се сблъскам с нещо, което никога не съм си представял, че може да се случи на мен. С тези неща е така, не вярваш, че може да се случи точно на теб, докато не се събудиш един ден, а реалността стане най-големия ти кошмар. Аз вярвам в съдбата и знам, че на никой не му е отредено нещо повече от това, с което би могъл да се справи.

Обожавам плуването и смея да твърдя, че бях много добър плувец. Именно това е и една от причините лятото между 11 и 12 клас да започна работа като спасител в аквапарк, правейки своите първи стъпки към живота на „големите“. Знаеш ли, съдбата има странно чувство за хумор и ирония.

От отговорната ми роля на спасител само за няколко секунди аз се превърнах в човека, който имаше нужда да бъде спасен. Чудиш се какво стана? Спуснах се по една от пързалките и при „приземяването“ паднах така, че ударих главата си в дъното на басейна. Счупих 7-ми шиен прешлен, което доведе до пълно обездвижване от врата надолу. Целият ми живот се преобърна – планове за университет, работа, всичко беше заличено от две думи, „обездвижен си“.

Моята борба започна още тогава и не е спирала до ден днешен, няма и да спре. Претърпях две операции, преминавам през интензивни рехабилитации и множество изследвания. Благодарение на постоянните усилия и упоритостта ми, постигнах изключителни резултати. Вече успявам да движа двете си ръце, частично пръстите и да седя в инвалидна количка! Принос за това имат и моите близки хора – подкрепата на моята борбена майка, страхотна сестра и на незаменимите ми приятели. Те ми дават сили да продължавам и всеки ден да полагам усилия.

Разбираш ли, аз не съм от типа хора, които просто ще се откажат, ще останат на легло цял живот, ще питат „защо на мен“ и ще се самосъжаляват. Аз няма да спра да се боря и да давам всичко от себе си, за да постигна моята крайна цел. Някой ден искам да имам деца, да водя по-пълноценен живот, да не бъда толкова зависим.

Аз вярвам, че мога да спечеля тази битка, но имам нужда от твоята помощ. Сумата от 12 288 евро, необходима за лечението, е непосилна за семейството ми. Моля те да ми подадеш ръка за едно по-добро бъдеще, в което ще мога да водя по-пълноценен начин на живот, а леглото няма да е моя затвор.
Твой,
Дани, на 24 години – сигурен в успеха."

Може да подкрепите Дани ,с карта PayPal, GooglePay, ApplePay тук
https://pavelandreev.bg/campa…/pomoshh-za-danihelp-for-danny