Диведжи Смит Диведжа, която беше коронясана за първа подгласничка на Мис Южна Африка 2005 и представляваше страната си на Мис Свят 2005, почина. Това съобщи на страницата си близък приятел на семейството Андре Слей.

Пътищата ни се пресякоха през 2005 г. Дори не можех да си представя, че почти 20 години по-късно ще загубиш много смела битка. Искам да ти благодаря, че си първата кралица на красотата, която докосна сърцето ми като никоя друга. Диведжи Смит, ти ме насърчи, ти ми помогна и ти беше лъч светлина. Съкрушен съм, но бих искал да ти благодаря за твоята активност, твоята вяра в моите мечти и твоята любезна и щедра подкрепа. Ти беше ангел в живота ми и никога не мога да ти благодаря достатъчно за всичко. Ти беше смела и толкова съжалявам, че не си имала късмета да живееш там по-дълго. Жалко, че това се случи, но никога няма да съжалявам, че съм благословен с такъв слънчев лъч. Моите най-искрени съболезнования на съпруга, дъщеря ти и близките ти“, написа мъжът.

Заслужава да се отбележи, че дълго време Диведжи Смит, която стана полуфиналистка на конкурса за красота Miss World, се бореше с рак. Тя сподели историята на заболяването си и лечението му в личния си блог. В началото на януари Диведжи Смит съобщи, че здравето й е критично, като изрази надежда, че ще може да живее поне още една година.

„Моето последващо PET-CT сканиране в началото на ноември беше приблизително 7 седмици след 6 месеца перорална химиотерапия. Въпреки цялата тази химиотерапия (интравенозна и орална), многобройни операции и радиация през последните почти 2 години, скенерът за съжаление показа значителни метастази в белите дробове и костните лезии в дясната ми илиачна кост, наистина се надявах поне една година, но уви, предвид скоростта, с която растат и се разпространяват, времето ми на тази земя е много, по-кратко от очакваното. Лечението ми в момента е да получа възможно най-много време, без да се отразява на качеството ми на живот, за да мога да живея и да се наслаждавам на този прекрасен живот възможно най-дълго“, пише Диведжи Смит.

В един от последните си постове тя публикува снимка с дъщеря си и сподели, че момиченцето празнува своя шести рожден ден.