Как и защо? Сложен казус потресе бургазлии. Жена се оплака, че непознати хора са се "самонанесли" в имота им на село. те от своя страна не могат да направят нищо, за да ги изгонят.

Въпреки съдебна процедура и запечатване на имота, анонимните отново са скъсали лентата и са влезли в къщата.

"Имаме сложен,правен казус. Собственици сме на селска къща, в която се оказа,че има живущи самонанесли се лица. Полицията няма правомощия да ги изгони. Така...минахме съдебна процедура (дълга) след това имота беше запечатан с полицейска лента и съдебно решение. Още същата вечер натрапниците са скъсали лентите и са влезли във "владение". Сега сме в поредната дълга процедура от съдебни дела с идеята самонанстанилите се,да бъдат изведени по законен път. Къде е абсурда тук!? Ами харесваш си имот (примерно в Синя вълна), нанасяш се и законово не може,нищо да те махне от там! Готино! Чудя се ако си харесам нещо с басейн,дали пък да не си го присвоя по тази схема!!! Що за закони и що са абсурд!" , чуди се Ваня Делев.

Някои бургазлии съветват да се спрат водата и тока, а това да прогони "натрапниците". Други обаче посочват, че може да са от "етноса" и това да няма никакво значение.

ко са от етноса положението е много зле, особенно ако са с много деца. Закона защитава покрив над непълнолетни , а бил той и незаконен.", пише Стефан Б.

Други посочват, че щом лицата са действали незаконно може би не е добре да се търси законно разрешение на проблема.

 

Снимката е илюстративна