Паркирането на някои места може да се превърне в истинска драма, както и намирането на паркоместа, разбира се.

Понякога водачи на автомобили спират превозните си средства където им падне, което дава поводи за драми, скандали, а понякога може да се стигне и до счупени странични огледала, вдигнати чистачки, оставяне на предното стъкло на колите бележки с предупреждения и т.н.

Ивайло Стоянов споделя в социалната мрежа Фейсбук, че още преди две години е подал сигнал до съответните институции за нелепо паркиран автомобил на зелена площ между два подхода за паркинги зад улица "Никола Габровски 42" във Велико Търново. От Общината сложили печат "Обещано", което дало повод на сигнализиращия да си мисли, че проблемът ще бъде решен... Да, ама не.  Две години по-късно нищо не се е променило. Шофьорът на автомобила с марка "Пежо" продължава си спира на зелената площ, а Ивайло твърди, че има достатъчно паркоместа: "И до блока, и на улицата, и на паркинга - винаги има места.", пише той.

Абсурдно паркиране на кръстовище в Димитровград СНИМКА

Според Стоянов шофьорът на "Пежо-то" е някой местен големец, щом от Общината не смеят да го пипнат.

Драма се разрази в коментарите под публикацията. Някои хора смятат, че паркираната кола не пречи по никакъв начин на никого.

Ивелина отправя въпрос към автора на поста: "На вас пречи ли ви колата по някакъв начин?". Ивайло й отговаря така: "Да, вади кал, когато излиза и пречи на видимостта."

"Проблемът не е чак толкова голям и надали на човека конкретно му пречи. Според мен въпросът е принципен. Ако наистина всеки иска да си спира (дет му падне - под дърво, пред вход, под тераса, до контейнер, на тротоар и т.н.) какво ще стане? Хора - всичко е до самосъзнание, възпитание, манталитет... такива сме си всички... Може и на нас да ни пречи, и нас да ни дразни, ама що да не се подразним тук с човека?!", коментира Йоанна.

А Илиян е категоричен какво следва да се направи: "Шепа пирони в градинката решава проблема завинаги". Ивайло Стоянов отказва да стори подобно нещо: "Да, да ги настъпи някое детенце, защото някой бил тарикат - не, благодаря."

Ако обърнем внимание на разпоредбите на чл. 93 ал. 3 от ЗДвП, чл. 98 ал. 2 т.2 и т. 6 и разпоредбите на Закона за устройство на територията, Закона за пътищата и Наредбите за организацията на движението към съответните общини можем да направим извод, че паркирането на тротоара е допустимо, само при условие, че мястото е обозначено с пътен знак, маркировка и/или надписи от съответната общинската администрация като място за паркиране, автомобилът тежи до 2,5 тона, има разстояние не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците, и не е в непосредствена близост до вход или гараж.

Връх на наглостта: Чужденец плаши с бележка заради паркиране СНИМКА

Кой се закани на бременна жена заради паркиране? СНИМКИ

Снимки: Ивайло Стоянов

Паркиране по слух - това ли е новият метод в битката за място? СНИМКИ