Пловдивчани от квартал „Гладно поле” скочиха срещу реконструкцията на ул. „Генерал Радко Димитриев”. Редица жители в района се оплакаха от качеството на ремонта на участъка покрай казармите. Според тях пътната настилка е цялата на вълни, шахтите са опасни и недобре сложени, а тротоарите са под всякаква критика. Улицата бе завършена преди коледните празници, като повече от година продължиха дейностите по нея. Тя бе ремонтирана по европейската програма „Региони в растеж” за Гладно поле, а фирмата изпълнител бе „Пътинженеринг”. Тя бе избрана за третия лот, в който освен реконструкцията на ул. „Ген. Радко Димитриев”, влизаше и ремонта и продължението на ул. „Богомил”, а общата сума по договора бе за над 6 млн. лева. Според пловдивчани обаче ремонтът е повече от некачествен, пише TrafficNews.bg.

„ Година и половина работиха по нея, а т.нар. ремонт е в трагично състояние! Кой е одобрил завършека на този така наречен "проект" ? Асфалтът е крив, неравен, на вдлъбнатини, "легналите полицаи” са толкова високи, че с по- ниска кола може да си спукаш картера. Най -фрапантното е, че са сложени по няколко шахти една до друга без никаква умисъл и стоят, като дупки.

Ще поиска ли Здравко Димитров оставката на Титюков?


Защо изпълнителите и длъжностните лице не поемат отговорност и нямат никаква съвест и професионализъм в работата си, на какво основание и на какви лица се поставят и печелят конкурсите за изпълнението и изработката на пътищата ни, които са трагични, а след "ремонт"?, каза един от пловдивчаните, подали сигнал.

Проверка на място показа, че има участъци, на които в действителност асфалтът е на вдлъбнатини, около шахтите има дупки и неравности, пешеходните зони не са фугирани, а част от бордюрите са счупени. На няколко места се образуват и локви заради лоша денивелация.

СКАНДАЛ: Кои зам.-кмет и общински шеф купиха служебни коли с екстри за лична полза? ВИДЕО

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че очаква докладът на фирмата надзор, както и на общинската комисия. Той самият е видял, че има проблеми по няколко участъка.

„Важно уточнение е, че от фирмата изпълнител не са приключили изцяло проекта на улицата. Те имат да довършват пешеходните зони и вертикалната планировка. Има два участъка – до паркинга и местата с повече шахти, които са на Топлофикация. Там ще искаме от строителите да оправят участъка и да положат нова асфалтова настилка”, заяви Райчев.