Проблемът с паркирането в София е ежедневие за много водачи, а и за немалко пешеходци. Често собственици паркират автомобилите си по тротоари и зелени площи, използвайки всяко възможно пространсто, но това действие затруднява и техните съграждани.

Подобен е и следващият случай от столочния кв. "Стрелбище". Където шофьори масово паркират на уличка така, че пречат и на минаващите по тротоара.

Култова бележка залепиха на кола в Пловдив СНИМКА

Това се вижда и от кадри, илюстриращи сигнал до GlasNews. На тях се вижда кола, която е паркирана и на част от тротоара. По този начин е затруднено преминаването на хора и особено на майки с колички. Въпросната двупосочна пресечка се намира в района на бул.  "Петко Ю. Тодоров".

Тя е оживена, а на минаващите се налага да се съобразяват с паркирането на своите съграждани. Изглежда не всички са съгласни с начина, по който водачът с червеното "Сузуки" е паркирал, защото и чистачките на машината са били вдигнати.

Проблемът с паркирането е масов в столицата и големите градове, като често провокира и напрежение, което нерядко се разминава с размяна на "любезни" бележки, спорове и дори посегателства.

GlasNews продължава да следи темата.

Шофьорка откри важна бележка, поставена на колата си СНИМКА

 Кадри от Google Maps илюстрират разположението на пресечката, намираща се на оживена локация.