Пореден случай за насилие над животно. Куче е било убито, а после захвърлено до кофи за смет, твърди жена. Това става в Асеновград и то на улица, която постоянно минават хора, сред които и деца.

"Казаха ми, че някой го е утрепал с пушка в 2:00 през нощта и го е изхвърлил, защото кучето го е лаело", пише Даная Г.

 Тя споделя и снимка, на която се вижда поредното куче, превърнало се в жертва на насилие. Черното животно лежи захвърлено по гръб до казан за смет. Даная Г. разказва, че то е било безпризорно и обитавало асеновградския кв. "Запад". Не било конфликтно, а напротив - радвало се радушно на ласките, дарени му от местни жители.

 "Не мога да разбера що за човек трябва да си, за да го направиш това? Какво ти е направило кучето, за да му го причиниш? Кучето стоеше точно там, където живея. Минавала съм покрай него, галила съм го даже и с моето куче сме минавали и освен да си стои мирно, да се крие в жегите под колите и да си проси храна и любов от хората. Нищо друго не е правило.

Пред погледа на човек: Питбул хапе и дърпа вързано куче ВИДЕО+СНИМКИ

И си го хвърлил до площадката, където деца си играят там и да гледат тази грозна гледка! Господ гледа и всичко ще ви се върне за това, че убивате животинки без причина!", допълва Дана Г.

Случката е споделена в социалната мрежа Facebook, където граждани изразяват недоволството си. Много от тях смятат, че подобни посегателства не са начина за справяне с популацията от бездомни животни. Те призовават да се подаде и жалба, за да се открие извършителят.

Вълна от недоволство срещу "патриота", нарязал момиче с нож СНИМКА

"Тотална загуба на всичко човешко", констатира асеновградчанка.
 
"Да, така правят в България, тровят животните и не само бездомните!", отбелязва Христина Т.
 
"Тъжната картинка в Асеновград.. отрови по площадки за домашни любимци, отрови в храни оставени за бездомни животни ! Не ви ли е жал гадинии и те душички носят ! Спите ли спокойно?", пише Михаела З.
 
Припомняме, че към края на 2022 година статистиката сочи, че има 1060 регистрирани случая за насилие над животни, отчетени от   МВР за последните три години. Разкрити са обаче едва 141 - малко над 13%.