Комисия констатира нарушения в стоманобетонната конструкция на запечатания апартамент на ул. „Ниш“ в Пловдив. Ремонтът, извършван в жилището, е компрометирал здравината за кооперацията, съобщиха от район „Централен“.

Припомняме, че до проверка на инспектори се стигна след серия от сигнали на живеещи в сградата. Те изразиха притеснение, че новият им съсед прави опасни реконструкции и сезираха Община Пловдив и РДНСК.

На 4 май служители на Общината са били допуснати до жилището. При направена проверка е било установено, че ремонтът е бил извършван в нарушения на Закона за устройство на територията. За следното е издаден констативен акт на собственика и заповед за незабавно спиране на строителната дейност, информира TrafficNews.bg.

Разбиха двореца на Сакскобургготски в Баня СНИМКИ

Собственикът на жилището е задължен да наеме за лична сметка инженер-конструктор, който да направи експертна оценка на щетите и да направи проект за реконструкция. Той ще трябва да бъде съгласуван с Община Пловдив и едва след издаване на разрешение от тяхна страна, може отново да се пристъпи към строителни дейности в апартамента, поясни кметът на района

Георги Стаменов.

Припомняме, че съседи споделиха, че докато е траел ремонтът, майсторите са къртили трегери и са рязали арматура. Пред комисията обаче собственикът обяснил, че е нямал представа, че наетата от него фирма събаря носеща стена. Вместо това мислел, че става дума за тухлена преграда. 

Съсед ремонтира апартамента си, разби носещи стени