"Моля Ви, познайте си децата и вземете мерки!" С тези думи завършва разказа на млада жена, станала свидетел на неочаквано, но грозно хулиганство. Тя видяла как деца, които били на не повече от 14 години се "забавлявали" по недопустим начин.

Те трошили метални капаци на кошчета за смет, чупили стъклени бутилки и разпилели сметта, събрана в казанчетата за боклук, по алеята. Случката се разиграла в тъмната част на денонощието на територията на парк, намиращ се във Велико Търново. Момчетата посегнали и на люлка, предназначена за игра.

Вяра М. решила да сподели за постъпката на бъдещото поколение и в социалната мрежа Facebook:

Ученик от Варна се притече на помощ на пострадал възрастен мъж

"Живея в кв. "Колю Фичето", тази вечер излязох да тичам в парка. Съвсем случайно си свалям слушалките и чувам шум от чупене на стъклени бутилки и някакъв метал, който се хвърля по земята … Започвам да се оглеждам, шума продължава. В далечината виждам две деца и отивам да видя какво се случва. Децата Ви... Децата ни …. Бъдещото поколение - на възраст не повече от 12-14 години .! Бъркат в кошчетата и вадят всичко навън! Чупят металните капаци на кошовете и ги хвърлят по земята …. Опитват се да чупят електрическата люлка. Моля Ви, познайте си децата и вземете мерки!

Бедмислената постъпка на децата буди вълна от недоумение, но и възмущение. Великотърновци смятат, че основна отговорност за деянието им носят техните родители, които е трябвало да им дадат рамки за допустимо и недопустимо поведение.

Тийнейджъри целиха рейс с яйца, нацапаха пътник СНИМКА

Мерцедес, паркиран по диагонал, възмути асеновградчани СНИМКА

Трябва ли да ни бръкнат в джоба? СНИМКА