Паркирането в столицата не е лесна задача, а често водачите оползвотворяват с тази и места, които са предназначени за други неща. В зелени площи, по тротоари, на пешеходни пътеки, че и плътно до някой блок - често на подобни места креативни шофьори паркират возилата си.

Докато много столичани реагиран с разбиране, за други това поведение представлява дразнещ проблем и риск, който трябва да бъде отстранен. Заваляват публикации в социалните мрежи, прибягва се и до саморазправа - в която жертва са станали не една и две чистачка, а и надраскани части от МПС-та.

Тайната част от писмото на Пригожин до Шойгу - хитър ход или...?

Други подават и сигнали до МВР и Центъра за градска мобилност. Това поведение не разбират от отсрещната страна - тази на паркиращите в нарушение водачи.

По този повод столичанка с обърна с емоционален, но и леко странен пост в мрежата към съкварталците си от кв. "Гео Милев", подаващи сигнали за нарушители.  "Очевидно ви липсват забавления!", констатира Поли Г.  "Вместо да се оглеждаш кой къде е спрял, защо не погледнеш мръсните градинки и междублокови пространства?, съветва тя.

Поли Г. споделя и за извършена "злина", за която обаче не влиза в подробности.

Взимайте пример, защото повечето не можете да карате СНИМКА

Вежте публикацията на Поли Г., която успява да раздели мрежата:

"Поздравявам всички съкварталци, активисти, които се забавляват да подават сигнали на градска мобилност!  Очевидно ви липсват забавления! ... Вместо да се оглеждаш кой къде е спрял, защо не погледнеш мръсните градинки и междублокови пространства?!

Не говорим занемарените малко останали дворове, те са личен избор на стопаните да изглеждат така! Та.... бъди здрав, буден съкварталецо! Дано злината ти да е дала щастие и криле!

Явно това те прави щастлив? От една прекрасна улица... "Манастирска"!

Късмет с паркирането там!"

Шофьор откри сладка бележка за потрошената си кола ВИДЕО+СНИМКИ

Случката не оставя софиянци равнодушни, а вопъла на жената не среща нужното разбиране. Повечето граждани на свой ред заклеймяват неправилното паркиране. Други стигат по-далеч, предполагайки че публикацията може да е плод на наложена глоба.

"Вместо да паркирате в нарушение и да ревете по групите, че сте си получили заслуженото, защо не си намерите по-позитивно занимание, съкварталке?", коментира Росица И.като има паркиран отгоре таралясник мизерията не се вижда, отбелязва Неофит В.

"Каква поредна футболна драма... Паркирам като селяк и някой ме наказа, каква изненада", констатира Стойчо П.

Решаването на проблема с паркирането в големите градове е далеч от своето решаване. Като вероятно напрежението между някои граждани дълго време ще  създава грижи. Пазене на паркоместа, обикаляне за търсене на безопасно място са част от новите проблеми в някои квартали на не един и два български града. Често се стига не до сигнали за паркиране в нарушение, а дори до заплахи с бележки и дори посегателства срещу чужда собственост.

Примери, за съжаление, не липсват.

Водач получи страшна бележка: Ще останеш без гуми СНИМКА

Снимката е илюстративна