Първата в България модерна Клиника по пластична хирургия, дерматология и естетична медицина отвори врати в Пловдив. Pro Academy се намира на бул. "България" 47А, а неин основател е известният специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия д-р Станчо Проданов.

„Eкипът ни е изграден от страхотни хора и взаимно допълващи се изключителни професионалисти в различни сфери на пластично-възстановителната хирургия, дерматология, естетични гинекология, ортопедия, урология, лицево-челюстна и съдова хирургия. Изградили сме силна мрежа от доказани специалисти в няколко различни специалности, защото много от нашите пациенти имат нужда от интердисциплинарен поглед и намеса”, заяви д-р Проданов.

Той добави, че визията им е да се превърнат в референтна институция в областта на реконструкцията на женската гърда.

„Ситуирането на едно място на голям брой специалисти в областта на реконструкцията на женската гърда, съчетано със съвременна апаратура, даваща възможност за възползването от достиженията на световната практика, ще унифицира и въведе в употреба на оптимизирани световни протоколи на действие и безопасност при различни стадии на женската патология. Друго направление в дейността на болницата е в посока изграждане на комплексен център за развитието на естетичната хирургия в България“, разказва д-р Проданов.

Pro Academy разполага с изключително силен екип от специалисти и професионалисти, с богат опит и усет за естетика и съвършенство.

На лице е специализирана структура в сферата на пластично-възстановителната, естетична хирургия и дерматология. Екипът е от амбициозни и опитни специалисти в различни сфери на пластично-възстановителната хирургия, дерматология, естетични гинекология, ортопедия, урология, лицево-челюстна и съдова хирургия.

Медицинската структура разполага с най-новите технологии. В комбинация с широкото познание в областта на реконструктивната и естетична хирургия от Pro Academy предлагат иновативни подходи и индивидуални решения, които отговарят на нуждите и желанията на всеки пациент.

Освен отдадените на професията си специалисти с дългогодишен опит, клиниката е оборудвана с последно поколение апаратура на водещи компании от целия свят, включващи аблативни и неаблативни лазерни системи, ултразвукови технологии, системи за фракционирано радиочестотно миниинвазивно третиране, високоенергийна хелий-плазма, съвременни системи за липофилинг, модерна ендоскопска апаратура включително специализиран хирургичен инструментариум и други.

Мисията на първата в България специализирана Клиника по пластична хирургия, дерматология и естетична медицина в Пловдив е да предоставя цялостен набор висококачествени и на съвременно технологично равнище медицински услуги на пациенти от цялата страна и чужбина. Реномираните специалисти, които работят в болницата, използват модерна техника и технологии, които непрекъснато развиват чрез активно сътрудничество с медицински университети и клиники в страната и извън нея.

Инвестиционният проект е насочен към формиране на уникална за България специализирана болнична структура в сферата на пластично-възстановителната и естетична хирургия с добавена стойност в националното здравеопазване.

Характеризира се с няколко основни направления, базирани на структурата, отдадените на професията си специалисти с дългогодишен опит в сферата на реконструкциите и естетиката и оборудването с последно поколение апаратура на водещи компании от Америка, Европа и целия свят, включващи аблативни и неаблативни лазерни системи, CO2 – фракционен въгледвуокисен лазер, Erbium – селективен ербиев лазер, Nd:YAG вкл. Q-switched неодимовови лазери, Alexandrite лазер, RF системи за фракционирано радиочестотно миниинвазивно третиране, Vaserlipo – ултразвукова технология, J-plasma с високоенергийна хелий-плазма, платформи с биполярна радиочестота и електрическа мускулна стимулация, съвременни системи за липофилинг, модерна ендоскопска апаратура вкл. специализиран хирургичен инструментариум и други.

По повод коледните празници и откриването на клиниката, Pro Academy организира игра в своята фейсбук страница и своя инстраграм профил, като голямата награда е уголемяване на бюст с импланти от последно поколение на марката Motiva за големия печеливш! Десетима участвали ще получат и безплатна консултация с предварителна 3D визуализация и различни варианти на желания краен резултат с уникалната LifeViz 3D технология с медицински софтуер на QuantifiCare.

Условията за участие вижте ТУК

Имплантите са топ избор за комфорт и естетика за над 3 милиона жени по света. Те са биосъвместими и безопасни, което се дължи на патентованата им обвивка класифицирана като гладка по най-новия стандарт ISO и с пори до 4 микрона.

Друга изключителна характеристика на имплантите, които подаряват, е тяхната ергономичност - златната среда между класическите кръгли и традиционните анатомични импланти.

Ергономичните импланти нямат аналог на пазара и са защитени с редица патенти. Същото се отнася за формулата на гела и обвивката им. Размерите на имплантите са прецизирани през 2 милиметра, което означава, че за всеки пациент може да се подбере до милиметър подходящото за него, а не да се налага да се нагажда пациентът към наличните размери.

Център за развитието на естетичната хирургия в България, който Pro Academy ще изгради, ще представлява институция, в която всеки пациент ще има възможност да се консултира с голям брой специалисти в областта на ПВЕХ, включително с психолог относно желаната корекция, а чрез уникалната за България предварителна 3D-визуализация ще има възможност и да види ефекта от нея. Подобна институция също така ще има за цел да информира обществото относно съдържанието, ефектите и рисковете при различните пластично-възстановителни и естетични операции.

„В нея ще бъде създаден и поддържан регистър на извършените оперативни интервенции в тази сфера. Уменията за безопасно извършване на естетичната хирургия не се различават от необходимите за изпълнение на всяка операция, а практикуващите трябва да спазват високи морални стандарти. Тези практикуващи лекари трябва да притежават специфични умения в обхвата на оперативната интервенция, която извършват, за да могат да отговорят на  очакванията на пациента, да се грижат за него и да умеят да лекуват усложненията, ако се наложи. Естетичната хирургия не е безрискова. Всяка хирургическа интервенция, дори „козметичната“, крие риск от различни усложнения, а в редки случаи смърт. За да се смекчи, но не и да се елиминира този риск, трябва да може на пациента да се гарантира, че хирургът, извършващ операцията, практикува в структура, отговаряща на всички правила на добрата медицинска практика, а дейността му е осигурена със съвременна апаратура и инструментариум. Единствено по този начин може да се постигне високо качество на медицинското обслужване, което всички заслужаваме“, заяви още д-р Станчо Проданов.