Свикнахме да виждаме филмовите звезди и поп идолите, телевизионните водещи и моделите с красиви и неестествено блестящи коси. Логично се питаме защо те имат, а ние - не? За да може всяко момиче да се чувства като известните, с диамантено блестяща коса, трябва да знае, че тайната на популярните лица се нарича течни кристали. Те създават искряща и празнична визия.

 Какви са ефектите от течни кристали за коса

 Кристалите предпазват косъма от топлинна обработка. Предотвратяват изсушаването и допълнително укрепват. Поддържат пигмента в цвета на боядисаната коса и дори могат да изправят къдравите и непокорни кичури, да разплетат всеки възел и да съживят и енергизират неподдържаната и безжизнена коса. Покриват всеки косъм със защитен филм, за да предпазят от UV лъчите и вредните ефекти на околната среда при прекалено ниски температури. Някои видове течни кристали за коса съдържат специални вещества, спояващи разделените връхчета. Защитават от химикалите в стилизиращите лакове, вакси, мусове и гелове. С две думи осигуряват пълна промяна. А ето и най-търсените и желани продукти според платформата makeup.bg: 

 Течни кристали за блясък Brelil Numero – хидратират, подхранват и възстановяват с арганово масло, масло от макадамия и масло от макасар - за още по-ярък блясък. 

 Кристали за увредена коса Glossco Treatment – съживяват скучната коса и слепват увредената структура. Зареждат с енергия и блясък. Правят цялата дължина супергладка, без наелектризиране.

 Течни кристали за коса RR LINE Glossing обгръщат всеки косъм в защитна обвивка. Прическата получава естествено изглеждащ обем. Цялата свети. Ефектът е като след стайлинг в салон.

 Кристали с масло от ленено семе Oyster Cosmetics – обогатени са с микроелементи и витамини. UV филтри предпазват от слънчевите лъчи и високите температури на термоинструменти. 

Кристали Fanola Tools са проектирани с технология Thermo, осигуряваща термична защита от гореща маша, преса и сешоар. Силиконови смоли подхранват и възстановяват щетите от агресивни процедури. 

 Съставките на течните кристали могат да са различни по вид натурални масла и растителни екстракти, множество витамини и полезни укрепващи елементи като арган, ленено семе, макадамия, алое вера, кератин и други преобразяващи косата компоненти. Те регенерират цялата дължина, подреждат кичурите и увеличават плътността им. Ефектът е мигновен, още след първото нанасяне. 

 Кога и как се нанасят течни кристали за коса?

 Действат отлично върху сухи и мокри кичури. Съществуват мнения, че най-добре се отразяват нанесени върху влажна коса, преди сушене, тъй като по този начи не утежняват прическата. Капват се няколко капки върху дланите на ръцете и те се разтриват една в друга. След това флуидът се нанася с пръсти по цялата дължина или от средата, отгоре надолу до краищата. Контакт със скалпа не е желателен, както и нанасяне на прекалено количество. Разпределете по-голямата част върху краищата. Ако косата е наистина много суха, можете след изсушаването и оформянето да приложите отново.