Гъркът благодарил с бележка и автограф на спешните медици

Гръцкият хитов певец Йоргос Ясемис, известен и в България, стана пациент на спешно отделение на благоевградската болница. Музикалната звезда е приет по спешност завчера с остра вирусна инфекция и повишена температура.

През деня певецът бил в курорта Банско, а вечерта пристигнал на гости в благоевградското село Дъбрава при свой сънародник, който има бизнес в Благоевград. Първоначално оплакванията си от общо неразположение отдал на пътуването, след като продължили, решил, че е възможно да са провокирани от храна. Придружаван от свой мениджър, гръцкият певец е транспортиран до болницата. ВИП пациентът е обслужен в МБАЛ – Благоевград от екип начело с дежурния лекар д-р Бъскова и медицинските специалисти О. Секулска, К. Рекарска и Д. Десподска.

„Пациентът постъпи вчера около 22,30 часа с обща отпадналост, висока температура над 38 градуса и оплаквания от многократно повръщане, в първия момент не го разпознах, въпреки че съм фенка на неговите песни”, каза дежурният лекар д-р Бъскова.

„Предприети бяха спешни действия и състоянието му бе стабилизирано на място, след направените изследвания бе установено, че се касае за остра вирусна инфекция. След лекарския преглед е назначена терапия с препоръка за повторна консултация.

Работя в спешно отделение от две години, в момента специализирам гастроентерология. Дежурствата в спешно отделение са изключително тежки, случаите са критични и изискват бърза реакция, работата определено е с много адреналин и натоварва психически, но този пациент ми вдъхна кураж. Довери се на нашия екип и си тръгна с благодарност. Трогната съм от факта, че певецът, който не знае български език,  е научил най-важната дума – благодаря! Написа го и на бележка, която остави със свой автограф, това много ме развълнува. Всяка топла дума в знак на признателност към екипа е незабравима за нас, работещите в спешния сектор”, заключи д-р Бъскова.

Припомняме, че гръцкият певец известен сред българската публика с хитовете си, наскоро засне клип в село Дъбрава. Гръцката звезда, както „Струма“ писа, използва за декор китната вила на сънародника си с  бизнес у нас Янис Козас и околностите на Дъбрава. СЛАВА ИВАНОВА