Мила от Пловдив ще се подложи на втори курс химиотерапия още в четвъртък. 

Припомняме, че касата отпусна 35 хиляди евро за лечението на 18-годишната ученичка, която страда от тежкото заболяване лимфом на Ходжкин. За болестта разбрали инцидентно, след като Мила отишла на гости в Германия. 

Няколко дни след пристигането й здравословното състояние на Мила се влошило и лекарите в болницата поставили диагнозата. Заради болестта Мила не можела да се прибере дори у дома.

“Нямаше никакви симптоми на болестта когато заминаваше - нито висока температура, нито изпотяване. Беше отслабнала, но го приемахме като нещо естествено за младо момиче. Предстои ѝ да бъде абитуриентка догодина”, разказа бащата  Божил Зархулев пред “24 часа”. 

Парите от Здравната каса бяха отпуснати за лечението на Мила, след като лично премиерът Бойко Борисов разбра за коварната болест на момичето и то съвсем случайно. Той бе на посещение в Пловдив, когато бе спрян от едно от момичетата, заели се с кампанията по набирането на средства за лечението на Мила. 

Борисов взе медицинските документи на 19-годишната Мила и два дни по-късно здравната каса обяви, че отпуска нужните за химиотерапията 35 хил. евро.

“Давайте кураж на Мила и да я нацелувате. Щом оздравее, няма вие да идвате в София, а аз ще дойда в Пловдив да пием по една ракия”, казал Борисов на бащата Божил Зархулев, когато говорили по телефона.

Лекарите дават огромен шанс за възстановяването на 18-годишното момиче.
В края на следващата седмица Божил Зархулев заминава за Германия. В момента там е съпругата му Виолета с Мила, която е единствено дете в семейството.

“Когато съобщих на Мила и съпругата ми, че сумата е отпусната и премиерът Бойко Борисов лично е помогнал, двете бяха много развълнувани”, разказа Божил. Той изрази горещата си благодарност към всички, които са ги подкрепили.