Виктория обичаше да побеждава. Когато видеше несправедливост, в нея имаше желание за борба. Това обичаше да прави тя - да се справя с малки и големи несправедливости. Всички сме длъжни да запазим този стремеж. Това каза Свилен Максимов - бивш съпруг на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова - в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Моите адмирации към хората, които решиха да се включат в концерта за Виктория. Посланието, което искаме да изпратим, е да спрем да мрънкаме, а да правим добри неща. Ние, българите, доста обичаме да се оплакваме. Поглеждам и моята лична драма, най-нормалната човешка реакция е да бъда гневен. В началото бях изпаднал в депресия, но си дадох сметка, че на лошошо трябва да отговорим с добро, каза той.

Времето със сигурност лекува, но дали ще се излекуваме по-бързо или по-бавно зависи от добрите дела, които ще направим през това време. Ако се опитаме въпреки болката да се усмихнем, времето ще ни излекува по-бързо, коментира бившият съпруг на Виктория.

Винаги, когато стане въпрос за това нещо, се опитвам да го игнорирам и да го забравя, защото това ме вкара в един период на депресия. Не искам да се срещам със Северин, тотално ми е безразличен. Предпочитам и съм длъжен да се фокусирам върху доброто. Ще продължа всяко едно от делата на Виктория, каза Свилен Максимов.

Най-важното за мен преди беше да си гледам бизнеса. Освен нашата дъщеря София, бизнесът ми беше другото важно нещо. След случилото се имам по-друга цел - да стигнем до максимален брой хора и да ги променим към по-добро. За да се оправи тази държава, трябва целият народ да се превъзпита, коментира той.