Борисов обеща - премиерът ще помогне на Мила от Пловдив, която беше диагностицирана с тежкото заболяване лимфом на  Ходжкин. 

18-годишната Мила е  възпитаничка на пловдивската Национална търговска гимназия и  мечтае да учи право. Тогава обаче разбира за болестта си, която вече е в четвърти стадий. 

Съучениците на ученичката от Търговската гимназия в Пловдив посрещнаха Борисов пред стадион Христо Ботев. Те бяха поели инициатива за събиране на средства чрез информационни брошури и кутии. Точно тогава премиерът се спрял пред децата, за да разбере каква е каузата им, разказват от TrafficNews.

Учениците разказаха на Борисов за приятелката им, за тежката болест, а на тръгване премиерът обеща “да свърши каквото може, веднага щом се прибере”. 

Средства за Мила бяха събирани по време на церемонията по рестартиране на ремонта на Колежа. Съучениците й организираха кутии за събиране на средства вчера. Младежите ще се събераха пред Община Пловдив с кутиите за дарения и се отправиха към концерта на концерта на Орлин Павлов на Гребната база, където събирането на средства продължи.

В момента Мила е в болница в Германия. Преди около месец тя заминава на гости на своя леля в Германия. Десетина дни след пристигането си момичето се чувства много зле и я приемат по спешност в лечебното заведение във Франкфурт. Дни след това, шокиращо за нея и семейството й, й поставят диагноза – лимфом на Ходжкин.

Лечението на Мила вече е започнало. Първата вливка от химиотерапията е направена. 

Първоначалната сума за стартиране на лечението е 35 000 €, която включва само курса на химиотерапия. Допълнително ще трябва да се заплатят болничен престой и много други съпътстващи лечението изследвания.

Можете да подкрепите Мила в борбата с лимфома и да дарите бързо и лесно с банкова карта, PayPal или по банков път в нейната дарителска сметка в:

UniCredit Bulbank
IBAN: BG04 UNCR 7000 1523 6703 72
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Виолета Илиева Христева-Зархулева

PayPal: [email protected]