Шефът на Софийският затвор Десислав Трайков подаде оставка. Новината идва след изказванията на бившия вътрешен министър Румен Петков, който вчера заяви категорично, че Трайков трябва да бъде уволнен заради случая с Будимир Куйович. 

„Нямам идея откъде и как г-н Румен Петков опетни името ми. Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг”, коментира Трайков и заяви, че вече е депозирал заявлението си до правосъдния министър Данаил Кирилов да бъде освободен от длъжност. 

Припомняме, че случаят с Куйович разтърси цялата система на МВР преди повече от 10 години. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове.

„Нито аз съм сменял режима от строг на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен тип”, каза още Трайков пред “Дарик”. 

Самият той нямал идея какво се е случило в порядъка на 10-15 години назад, но се е почувствал лично засегнат от думите на ексминистъра. 

„Поведението на Румен Петков е неприемливо”, добави той. 

„Аз заставам зад всичките си думи и дела. Бих поканил г-н Петков на територията на затвора. И да преценим обстоятелства”, каза още Трайков.