Мистериозно-забавно събитие се появи във Facebook през последните дни. 

То е вдъхновено от нашумялата през последните месеци организация на американци да щурмуват мистериозната военна "Зона 51".

Слоганът на събитието е: "Да нахлуем в Македония, докато светът се разсейва със "Зона 51".

На 20 септември, около 2 млн. ентусиазирани търсачи на извънземни и НЛО-та, се готвят да нахлуят в строго секретната база на американските военновъздушни сили в пустинята Невада.

За "нахлуването" в Македония не е ясно кой е организаторът, но се уточнява, че събитието не е реално и е направено само с цел забавление.

Първоначално и събитието за "Зона 51" също бе замислено като шега. Въпреки всичко, това разтревожи военните и властите в САЩ, а хотелите в американския щат Невада, разположени около военната база, започнаха усилена подготовка за предстоящата инвазия на секретния обект. Но за разлика от военните, те не са разтревожени, а се надяват на солидни печалби.

Официалната информация на Пентагона е, че сред основните дейности в зоната са проектиране и създаване на нови летателни апарати и пробни полети с тях, както и изучаване на чужди военни самолети, хеликоптери и оръжия.

Поради пазенето в тайна на всички дейности в базата, през годините постепенно възникват различни конспиративни теории. Най-популярната от тях е, че правителството изучава катастрофирали извънземни космически кораби и други НЛО, както и извънземни същества.

До момента над 2 милиона души са заявили в социалните мрежи, че ще участват в планирания "щурм" на базата на 20 септември.

Военновъздушните сили на САЩ обаче отправиха изрично предупреждение към ловците на извънземни, че опитите за незаконно проникване на територията на "Зона 51" са изключително опасни.