Веселин Христов е на 34 години. Пенсионер е по болест с 87% инвалидност. Когато е съвсем малък, майка му го хвърля от покрива на къщата им във Велики Преслав.

Това предопределя живота му, започва гоненица с времето по прехвърляне от един социален дом в друг - живял е в социално-педагогически интернат в село Лик, Врачанско, в дома за деца с увреждания в град Роман, в дом за деца, лишени от родителски грижи, в Шумен.

В момента живее със 146 лева пенсия и 52 лева като месечна добавка, отпускана за транспортни разходи.

Идва в София с влака, благодарение на удостоверението, което му позволява да пътува безплатно, и остава в столицата. Първоначално е отишъл в Център за временно настаняване в "Захарна фабрика". В момента живее по улиците на София. Има и хора, които му помагат, но повечето го обиждат. Открадват му телефона.

През последните години са му правили операция на очите - в Пловдив и Плевен.

Има сестра, с която обаче не поддържа често връзка, тъй като тя има 5 деца и се грижи за семейството си.

Веселин се придвижва с патерици, пише "24 часа" и отправя молба за помощ - необходими са му 680 лева за две частични протези, които ще улеснят придвижването му.

Освен от пари се нуждае и от дрехи, храна и козметика. 

Банкова сметка на Веселин Николов Христов

Обединена българска банка

BG75UBBS80021047041740

BIC: UBBS BG SF

Мъжът изрази благодарността си към президента Румен Радев, който с указ през 2017 година му опрощава невнесените здравни осигуровки за периода от януари 2010 до юли 2016 г.