Средно около нарушение на месец - това е статистиката за поведението на пъта на Ивайло Найденов, който вчера вечерта уби възрастна жена на пешеходна пътека в пловдивския ЖР "Тракия".

Синът на директора на НАП - Пловдив Венелин Найденов - Ивайло, има регистрирани 18 нарушения по Закона за движение по пътищата, въпреки че няма стаж дори 2 години. Той става правоспособен водач през 2017 година, когато е на 18, пише TrafficNews. Административните глоби, които събира през този период, до днес сякаш тегнат като прокоба върху събитията от сряда вечерта. 

Във фаталните минути след 21 часа младежът е седнал зад волана на мощния си "Мерцедес". Шофира из улиците на "Тракия", когато все още по неизяснени причини удря възрастна пешеходка. Не спира, не оказва помощ, не сигнализира. Продължава с мръсна газ, а 78-годишната жена издъхна от раните си в болница днес. 

Според съседи на Найденов-младши младежът е блъснал жената, докато маневрира на заден ход. Той се е опитвал да паркира возилото си. Самата жена пък е пресичала пътното платно, но не на пешеходна пътека.

Най-вероятно младият мъж веднага е съобщил на поне един човек за инцидента - баща му Венелин Найденов пристига с колата си в пътния участък, където все още тече оглед, и дори подпитва какво се е случило. Не коментира по никакъв начин евентуалната съпричастност на сина му. 

Преди година Найденов пак е в ареста - за неадекватно и арогантно поведение спрямо служители на МВР. Тогава баща му също търси начин да спаси сина си.

Малко след инцидента снощи мерцедесът на младежа е засечен на една от камерите в района на произшествието. Ивайло е издирен и е задържан, като според първоначалната информация полевите тестове за алкохол и наркотици са отрицателни.