Психичноболен пловдивчанин на 41 години вдигна на крак цял пловдивски квартал, откъдето засипаха полицията в града на тепетата със сигнали. Според хора от район „Смирненски” добре облеченият мъж е влизал в магазини и фризьорски салони, като е размахвал нож. 


От полицията в Пловдив уточниха, че хладно оръжие в него не било намерено. В джоба си той носел звънче, с което плашил жените.

Първият сигнал в полицията за неадекватното поведение на непознатия бил в понеделник. Подали го чистачки по улиците, към които мъжът се насочил и се опитал да им проповядва вяра в неговата религия. Жените се изплашили и уведомили отговорника си, който подал сигнал на 112. След този случай психично-болният се развихрил и влизал в магазини и фризьорски салони, където постъпвал по почти един и същи начин. Размятал звънчето и се опитвал да проповядва. Бил забелязван да се движи из почти целия квартал „Смирненски” – около кметството и улиците „Звезда”, „Белица” и околните им пресечки. Според свидетели той бил агресивен и им размахвал нож без никаква причина или провокация. Сигнали за случващото се имало и във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив”, част от потребителите на която също се оплакали от поведението на мъжа, пише в. Монитор.

 

 

 

Още след първия сигнал, постъпил в полицията в Пловдив този понеделник, мъжът бил установен и задържан. Ден по-късно той бил отведен в Центъра по психично здраве, където ще му окажат специализирана помощ.