Аптеки на семейство Симеонови в столицата системно са атакувани от крадци в последните месеци. Собствениците не крият съмненията си, че вероятно става дума за продажба на откраднатите лекарства на черно в други аптеки.

„На 19 срещу 20 ноември обраха аптеката ни в квартал Банишора – разяснява госпожа Симеонова. - Изчезнаха почти всичи лекарствени средства и хранителни добавки. В 08:00 часа сутрнинта на 20 ноември дойде екип на полицията. Веднага след екипа на СОТ, и констатираха кражбата. Няма подозрения за извършителите към момента. Странното е, че това е втори обир на наша аптека, след като в края на 2017 година.За мен има престъпна група, която извършва обири по аптеки.

При първия обир изчезнаха и лекарства от хладилника, които трябва да се съхраняват при температури до 8 градуса. Заради това и имаме съмнения, че се крадат и се продават в други аптеки. Нашите опаковки са надписани, така че вероятно се продават с друг надпис отгоре, над маркировката. Едва ли ги продават само на блистери. Имаме някакви подозрения, но към момента не бих могла да коментирам”.

„Записи няма – допълва господин Симеонов. -  Има камери, но записващите устройства са откраднати. В единия случай СОТ-а е заглушен, а във втория е използван кода. Явно са издебнали и са го научили.

От полицията твърдят, че в момента тече разследване”.