Трагедия с 12-годишно момиче от Русия, което 11 дни след фатален инцидент по време на ваканция в Турция, почина в болницата. Трагичната новина съобщи пресаташето на посолството Русия в Анкара Ирина Касимова.

"С прискърбие ви информираме, че днес, въпреки усилията, положени от медицинския персонал на Университетската болница Памуккале, почина рускинята Алиса Адамова, която беше хоспитализирана в критично състояние след инцидент, станал на 18 август в хотел Sunhill в Бодрум. По информация та турските лекари след многократни опити за реанимация беше констатиран сърдечен арест", съобщи дипломатът.

На 18 август ръката на малката Алиса беше засмукана от водна помпа в басейн в популярния курорт Бодрум.  Алиса от Санкт Петербург прекарала под вода почти 15 минути, докато баща й и група туристи отчаяно се опитвали да я спасят от удавяне.

Персоналът на хотела, в който се намирал басейнът с водна пързалка, не успял да намери навреме превключвателя, за да спре мощната помпа. Така Алиса била в смъртоносния капан почти 15 минути, когато все пак била извадена от басейна.

На детето е оказана спешна помощ и сърдечната й дейност била възстановена. Повече от седмица малкото момиче обаче беше в кома. Въпреки усилията на лекарите в болницата, днес Алиса е починала.

Туристи разказват, че по време на злополучната случка на мястото не е имало дежурен спасител.

"Надяваме се, че турското правосъдие ще установи виновните за тази трагедия лица и те ще понесат заслужено наказание" - подчерта Ирина Касимова.

Превод и редакция: Glas.bg