Намушкаха мъжа, виновен за покушението над Робърт Кенеди. Сирхан Сирхан излежаваше присъдата си в калифорнийски затвор, където е бил нападнат. 

Състоянието на Сирхан е стабилно, обясняват от полицията. 

Убиецът на Кенеди е бил намушкан от съкилийника си в затвора в Сан Диего в петък следобед, обясняват от полицията. 

“Служителите ни бързо са реагирали и са намерили затворник с прободни рани. Той незабавно е бил транспортиран в болницат, където му е оказана медицинска помощ”, допълниха още говорители на властите, цитирани от “Гардиън”. 

Официално в изявлението на полицията не се споменава името на Сирхан, но правителствени източници потвърдиха, че именно това е жертвата на нападението в затвора. 

Сирхан Сирхан излежава доживотна присъда заради покушението над американския сенатор и кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди. Политикът беше прострелян три пъти в хотел “Амбасадор” в Лос Анджелис на 5 юни 1968  година. 

Неговият брат - Джон Кенеди, беше убит пет години по-рано - през 1983 година. Той беше прострелян и издъхна в болницата от раните си 24 часа след нападението. 

На процеса през 1969 година Сирхан първоначално получава смъртна присъда. Три години по-късно обаче тя е заменена с доживотен затвор, след като в Калифорния премахват смъртното наказание.