Най-после има развръзка за зловещото убийство край Негован. 

Разчленените трупове са на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна. 

Убийците пък са двама майстори - на 44 и 39 години, които са и стари познайници на полицията. Те бяха задържани вчера по обяд, а днес се очаква и прокуратурата да им повдигне обвинение. 

Убийците са се познавали повече от година с жертвите и са ремонтирали сегашния и още един техен апартамент. Единият от тях е лежал в затвора за задигане на коли и кражби, а другият също има дребни криминални прояви. И двамата са семейни, имат деца. Те са били наясно, че Йордан и жена му разполагат със скъпи вещи и налични пари, обясниха на брифинг от ръководството на МВР и прокуратурата. 

Двойният разстрел и последвалото разфасоване на телата е извършено в семейния апартамент на бул. "Витоша" 182. Йордан и Мариян са били застреляни с пистолет със заглушител, а мотивът е финансов.

Двамата убийци са използвали белина и други препарати, за да заличат следите си, но въпреки това не са успели напълно. Те са били напълно спокойни и изобщо не са правели опити да се укрият. Дори няколко пъти минали край апартамента, в който са извършили престъплението.

Убийците са следени от 6 дни, а задържането им е станало в село Джурово край Правец, където те са работели на обект.

Арестуваните строителни майстори са скрили два пистолета, с единия от които е извършено престъплението, в работилница на Техническия университет. Двамата имат договор с вуза, където отговарят за поддръжката и ремонти на сградите му.

"Необичайното в този случай беше, че първо получихме оперативна информация кои са убийците, а няколко дни по-късно разбрахме кои са жертвите", коментира вътрешният министър Маринов.

Информацията за евентуалните извършители била дадена на полицай в СДВР от лице от криминалния контингент. След това убийците били наблюдавани няколко дни, включително подслушвали преди жертвите да бъдат установени.

За тази цел дори се проверявали 11 хиляди имотни сделки от началото на годината на възрастни хора. Проверявани са и изчезналите на тези години, както и кой не е взимал пенсията си. Нямало и получен достоверен сигнал от граждани.

Самоличността на жертвите била разкрита в неделя срещу понеделник , а в МВР умишлено пуснали информация във вторник, че още търсят кои са застреляните.