Четирима сводници от Пловдив получиха присъди за това, че са набирали жени с цел проституция. Трима мъже на 43 и 45 години и 27-годишна жена са се споразумяли с прокуратурата по време на делото, което стартира днес в Районен съд-Пловдив. И четиримата са се признали за виновни, като само един от тях е получил ефективна присъда. Според държавното обвинение той е извършил и още едно престъпление - в него са открити 0,5 грама кокаин. Сводниците бяха спипани по време на акция, която се проведе преди един месец.

GlasNews вече ви запозна с някои от подсъдимите. В свое разследване ви разказахме за 43-годишния Илиян Динков и съпругата му - 27-годишната Линка, която сама разкри пред камерата ни, че практикува най-древната професия от 15 години. Показахме ви как тя и "колежката" ѝ Станислава се отчитат на сводника си Илиян. 

Разбиха бардак! Жрици на любовта закопчани на калъп с клиенти!

Схемата е добре отработена – в 90 процента от случаите сводниците подписват брак с една от проститутките, като по този начин трудно се доказва вината им в съда. 

Оказа се, че на адреса, където пловдивските криминалисти задържаха Илиян, той живее освен с Линка и с 5-годишната си дъщеря от друг брак.

Малко преди полицаите да нахлуят в дома им, Линка, заедно с друго момиче и шофьорът им, са задържани пред пловдивски хотел. Отивали на поръчка. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява, по начин който вече ви показахме в нашето разследване.

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки

Униформените претърсиха и бардака, в който са работили момичетата. Той се намира в друг квартал, на друга улица, в центъра на Пловдив. Там полицаите откриха и иззеха 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Така лесно Динков вдигал телефона от обявите и сам разговарял с потенциалните клиенти.

При претърсването на терена за сексуални удоволствия, полицаите откриха освен телефони и внушително количество наркотици - кокаин. Откриха и пари. Стана ясно, че бардакът и момичетата са добре контролирани – от камери почти във всяко помещение. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи. 

В акцията бяха задържани и двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до различни адреси.

Нови арести на сводници и проститутки след разследване на Glasnews.bg

Дрогата е открита в един от шофьорите, превозвали жриците до адресите, на които работили. Присъдата, която той ще изтърпи, е 10 месеца "лишаване от свобода". Той ще заплати и глоба в размер 10 000 лв. 27-годишната Линка е получила условна присъда - 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Сводникът Илиан се е споразумял за тригодишна присъда с петгодишен изпитателен срок. Глобите, които ще заплатят двамата, са в размер 6 000 и 10 000 лв. 

Вторият шофьор, заловен при акцията, е осъден на 1 година "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок. 

Зрелищни арести след разследване на GlasNews.bg ВИДЕО