В две поредни разследвания ви разказахме за един нелегален бизнес, който генерира милиони левове месечно в страната ни. Бизнесът "проституция".

Видяхте как платените момичета работят и кои са хората, за които изкарват пари - техните сводници. Последваха арести. При акции на отдел "Криминална полиция" към ОДМВР –Пловдив бяха задържани над 15 души за проституция, а при претърсванията на терените им бяха открити и наркотици.

Кои са задържаните?

Екипът на Glasnews.bg засне екслузивни кадри от техните арести. Как се стигна до тук? Вижте:

С някои от задържаните вече ви запознахме. Като 27-годишната Линка, която няколко дни преди да я задържат, подставеното ни лице я повика на адрес. Пред скритата ни камера тя призна, че практикува професията "проститутка" от 15 години.

Видяхте, че тя не роботи сама. Жената, с която заедно предлагат платени сексуални услуги, се представя за Стела, но истинското й име е Станислава. Отвън ги чака шофьо, а през цялото време докато са на терен, двете държат връзка със сводника си. Показахме ви и как се отчитат на сводника си - Илиян на 43 години, съпруг на Линка.

Схемата е добре отработена – в 90 процента от случаите сводниците подписват брак с една от проститутките, като по този начин трудно се доказва вината им в съда. Само че, този път може и да не им се размине, защото съдът ги остави за постоянно в ареста.

Оказа се, че на адреса, където пловдивските криминалисти задържаха Илиян, той живее освен с Линка и с 5-годишната си дъщеря от друг брак.

Малко преди полицаите да нахлуят в дома им, Линка, заедно с друго момиче и шофьорът им, са задържани пред пловдивски хотел. Отивали на поръчка. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява, по начин който вече ви показахме в нашето разследване.

Акцията на отдел "Криминална полиция" не приключва така. Разбираме, че Линка и останалите момичета, освен на адрес имат и собствен терен. Офисът или бардакът се намира в друг квартал, на друга улица, в центъра на Пловдив. Там полицаите откриха и иззеха 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Така лесно Динков вдигал телефона от обявите и сам разговарял с потенциалните клиенти. Разбираме, че и с нашето подставено лице е разговарял сводника, чрез модулатор.

При претърсването на терена за сексуални удоволствия, полицаите откриха освен телефони и внушително количество наркотици - кокаин. Откриха и пари. Стана ясно, че бардакът и момичетата са добре контролирани – от камери почти във всяко помещение. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи. 

В акцията бяха задържани и двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до различни адреси.

Стана ясно също, че на няколко метра от бардака на Илиян и Линка се намира  друг сутерен, който вече ви показахме, с платени момичета, сводници и малки деца.

Видяхте как момичето ни посрещна отвън, а в коридора подставеното ни лице се срещна и със сводника й. В помещенията работят няколко момичета.

Веднага след нашия репортаж прокуратурата се самосезира и започна разследване, а всички от този адрес се преместиха на друг. Отново ги открихме. Цените са същите, но този път са взели допълнителни мерки за сигурност. Сводникът чака отвън и внимателно наблюдава откъде и как ще дойде клиентът.

Подставеното ни лице бе посрещнато от жена, която се представи за Теодора. Оказа се, че истинското и име е Тодорина. Тя бе задържана, заедно с нейна колежка и един от от сводниците им, при зрелищна акция на криминалистите от Пловдив. Случи се в момент в който те напускаха поредния адрес.

Задържаният сводник е на 40 години и се казва Марин. Криминално проявен е и неведнъж е попадал в ареста за сводничество. Съпругата му проституира и също бе задържана с него. С тях бе и малкото им дете. Те останаха в ареста за 24 часа.

Същата нощ полицаите разбиха още един бардак в Пловдив, на друг адрес. И там нещата се случват по същия начин, по който ви показахме. Сводниците стоят в другата стая и контролират времето. Последва акция.

Съдът остави за постоянно в ареста задържаните: 31-годишната Фиданка и Нина на 45 години, Георги на 34 години, Николай - 54-годишен, както и Ивайло на 42 години.

И докато текат арестите, те не спират да работят. Като в известен фризьорски салон в кв. "Тракия" в Пловдив, където освен прическа, можеш да получиш масаж с екстри.

И тук има контрол, но сводникът е жена. Посреща подставеното ни лице и го насочва към "масажистката".

Заради излъчените разследвания в две поредни части – всички, които практикуват професията, са взели допълни мерки за сигурност. Търсят затънтени места за работа, а сводниците им наблюдават терена през цялото време.

Предстои прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения на задържаните. Работата по всички случаи продължава.

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО

Проститутките не са сами. Отчитат се и делят. Кои са хората, за които работят? ВИДЕО

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки

Нови арести на сводници и проститутки след разследване на Glasnews.bg