Пловдивските полицаи разбиха нови два бардака след разследване на Glasnews.bg. 

В ареста са седем души - четирима мъже, криминално проявени, както и три проститутки.

Всички те бяха задържани в четвъртък през нощта от служителите на "Криминална полиция" към ОДМВР-Пловдив.

Вижте кадри от разбитите бардаци и арестите, единствено в Glasnews.bg!

Първоначално бяха задържани две жени, една от които с малко дете, сводник и таксиметров шофьор.

Впоследствие една от жените бе освободена заедно с таксиджията. Всички те обитаваха бардак на улица "Марица".

Арестувани бяха след светкавична реакция на криминалистите от Пловдив, точно когато напускаха мястото, в което преди това предлагаха сексуални услуги.

Екипът ни разполага със записи как точно работят те на този, а и на други адреси.

Една от жените - 32-годишната Тодорина Василева, вече ви я показахме в нашето разследване. Показахме ви и бардака, в който работеше тогава. Той се намира на ул. "Драган Цанков".

Сега открихме Тодорина на улица "Марица". По наша информация тя е от ботевградското село Врачеш. Омъжена е за сводника си и работи от години като проститутка.

Освен на собствен терен, преди пандемията, жената е работила и по стриптийз барове в няколко курортни града.

Сводникът й не бе задържан, но в ареста е друг сводник от същия бардак – Марин Иванов на 40 години, също от село Врачеш.

В четвъртък вечерта пловдивските криминалисти разбиха още един бардак на улица "Райна Княгиня". Там бяха задържани две жени - 31-годишната Фиданка Алексова и Нина Скерлетова на 45 години. Екипът ни разполага със записи и за тях, които доказват, че извършват незаконни сексуални услуги.

В ареста са и техните сводници, както и шофьор, работещ с тях. Това са Георги Найденов на 34 години от София, Николай Димитров - 54-годишен, също от София, както и Ивайло Михайлов, на 42 години от град Долни Дъбник.

След претърсване бяха иззети множество мобилни телефони. Открити бяха и наркотици. Образувани са две досъдебни производства. По-късно днес се очаква Районна прокуратура – Пловдив да даде брифинг с подробности за това дали ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните.

Само преди няколко дни "Криминална полиция" в града под тепетата разби още един бардак след разследването на екипа ни. Задържани бяха две проститутки, сводник и шофьор. Съдът ги остави в ареста за постоянно.  

Вече ви разказахме в две части за един бизнес, който макар нелегализиран в страната ни, генерира близо половин милиард годишно. Бизнесът с проституцията. Срещнахме ви и с десетки проституиращи жени.

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО

В трета част на разследването на Glasnews.bg – "Бизнес за милиони, или професия проститутка" ще ви покажем: Кои са разбитите бардаци, кадри от арестите и как се стигна до тяхното задържане.

Проститутките не са сами. Отчитат се и делят. Кои са хората, за които работят? ВИДЕО

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки

Арестуваните за сводничество в Пловдив пристигнаха закопчани в съда! ВИДЕО

Постоянен арест за сводниците и проститутката от разбития бардак в Пловдив СНИМКИ