С прикрити и наведени глави влязоха в съдебната зала днес арестуваните след разбития бардак за секс услуги в Пловдив. Трима мъже и една жена бяха арестувани и са им повдигнати обвинения за сводничество.

Припомняме, че арестите бяха извършени след разследване на GlasNews.bg и спецоперация на органите на реда.

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО

Магистратите решават дали да оставят арестуваните в ареста, но помолиха всички журналисти да напуснат залата, като делото ще се гледа при закрити варта. Причината е, че залата е твърде малка и няма как да се спазят всички противоепидемични мерки.

Единият от задържаните е Илиян Динков, на 43 години от София. Криминално проявен и се занимава със сводничество. Той бе отведен в петък през нощта на 20 февруари от апартамент в Пловдив. Там бе и 5-годишната му дъщеря, която полицаите отведоха по-рано. В ареста е и съпругата на Динков - 27-годишната Линка Динкова. Тя не е майка на детето. Показахме ви я в нашето разследване.

Линка е задържана заедно с още една жена. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява пред хотел "Норис" в Пловдив, по начин който вече ви показахме в нашето разследване. Задържани са заедно с шофьора, който ги е докарал пред хотела.

По време на акцията са установени още лица, които са склонявали жени към проституция. В събота през нощта са извършени няколко обиски в апартамента, в който живеят съпрузите Линка и Илиян, офисът им, както и автомобили. 

Иззети са 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Открити са и наркотици - кокакин, а и пари. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи.   

Задържани са и двама таксиметрови шофьори, които са превозвали платени момичета до различни адреси. Линка и Илиян Динкови остават в ареста за 72 часа.

Очаквайте подробности!

Проститутките не са сами. Отчитат се и делят. Кои са хората, за които работят? ВИДЕО

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки