Постоянен арест за сводниците от разбития канал за секс услуги в Пловдив, постанови преди минути Пловдивският съд. Както вече ви съобщихме, трима мъже и една жена бяха доведени с белезници в съдебната зала. Магистратите разгледаха искането на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка спрямо четиримата съучастници.

Прип омняме, акцията на полицията бе в неделя след сигнал до пловдивската прокуратура. Арестите бяха извършени след спецоперация и разследване на GlasNews.bg.

Арестуваните за сводничество в Пловдив пристигнаха закопчани в съда! ВИДЕО

В мотивите си магистратите отбелязват, че макар и на ранен етап на разследването, от събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства, протоколи за оглед на местопрестъплението, както и протоколите на приобщени веществени доказателства, може да се направи извод, че четиримата са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът прецени, че е налице  реална опасност обвиняемите  да се укрият и да извършат друго престъпление, както и че предвид лошите характеристични данни на обвиняемите и сериозната завишена обществена опасност на деянията, най-адекватна мярка за неотклонение спрямо тях е вземането на най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

След разследване на Glasnews.bg: Разбиха бардак, задържаха сводник и проститутки

Единият от задържаните е Илиян Динков, на 43 години от София. Криминално проявен и се занимава със сводничество. Той бе отведен в петък през нощта на 20 февруари от апартамент в Пловдив. Там бе и 5-годишната му дъщеря, която полицаите отведоха по-рано. В ареста е и съпругата на Динков - 27-годишната Линка Динкова. Тя не е майка на детето. Показахме ви я в нашето разследване.

Линка е задържана заедно с още една жена. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява пред хотел "Норис" в Пловдив, по начин който вече ви показахме в нашето разследване. Задържани са заедно с шофьора, който ги е докарал пред хотела.

По време на акцията са установени още лица, които са склонявали жени към проституция. В събота през нощта са извършени няколко обиски в апартамента, в който живеят съпрузите Линка и Илиян, офисът им, както и автомобили. 

Иззети са 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Открити са и наркотици - кокакин, а и пари. Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи.  

Задържани са и двама таксиметрови шофьори, които са превозвали платени момичета до различни адреси. 

Проститутките не са сами. Отчитат се и делят. Кои са хората, за които работят? ВИДЕО

Бизнес за милиони, или професия проститутка ВИДЕО