19-годишният шофьор, причинил тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия" на 22 юли, остава за постоянно в ареста. Това реши пловдивският районен съд. Мярката е взета заради причиняване на средна телесна повреда на 49-годишна и съпротива на властта.

По делото е установено, че обвиняемият е карал "Фолксваген"  в посока Пловдив. Полицаи трябвало да извършат проверка на автомобила заради сигнал, че водачът е подпомогнал чужди граждани да преминат незаконно у нас. Служителине на реда направили опит да го спрат на два пъти, край Ихтиман и  Пазарджик, но той не се подчинил на разпорежданията. 

19-годишен е причинил катастрофата, при която пострада жена на АМ "Тракия"

 Верижната катастрофа стана около 9:30 часа на 111-ти км на АМ „Тракия“, на разклона за село Цалапица. Той забелязал полицейски патрул и отново направил опит да избяга, но се ударил в две други коли. В инцидента участваха общо четири автомобила. В едната от колите е пътувала и жената, която пострада.

От удара колата бе смачкана, а от нея бе извадена пострадалата, която бе откарана в болница за обстойни прегледи. В автомобила са пътували и мъж и две деца, които се разминали без сериозни наранявания.

Срещу младежа се води и досъдебно производство в Пазарджик за трафик на мигранти.

Пострадалата в катастрофата на АМ "Тракия" е настанена в болница СНИМКИ