24-годишният Начо Пантелеев, който смля с мощен мерцедес голфа на треньора Ферарио Спасов и го уби на място, получавал заплахи по телефона и в социалните мрежи. Затова не иска да показва лицето си и се мъчи да запази от публичност семейството си. 

"Не е подавал сигнал. Споменали сме, че има такива. Той разбира, че са в резултат на афект и обществените нагласи в следствие на инцидента. Не търси някаква защита или наказателна отговорност от някого, просто го споделя като факт, показа постове в социалните мрежи и гледа да се изолира", каза  адвокатът му Венцислав Фоти.

В четвъртък следобед виновникът за трагедията с футболния специалист сам пожелал да даде допълнителни обяснения в полицията. Изложил своята версия за случилото се в събота вечерта, която се различава от хипотезата, че ударът е станал при опит за изпреварване. 

Проверяват се доходите на Начо Пантелеев, има и други луксозни коли

"Той не е възприел колата на Ферарио Спасов. Неговият спомен за катастрофата е, че тя се случва по съвсем друг начин. Не помни самият удар. Пантелеев изложи и факти, които според мен обуславят и негова отговорност, тоест, че и той има вина за това ПТП", лаконичен бе Фоти пред "24 часа" .

Според запознати Начо има списък предишни нарушения по Закона за движение по пътищата. Освен за отнесен стълб в центъра на Лясковец, болшинството били за превишена скорост.

Родата на Начо и Начо от Лясковец бъркали алкохол през 90-те, жените - джебчийки

Спортното AMG от зверската катастрофа с Ферариро Спасов е лизингово, но Начо не е лизингополучателя. Семейството на мъжа, който няма никакви официални доходи, живеело под наем в пищния имот на главната улица в Лясковец, даже имал договор за наем, посочи адвокат Фоти.