Димитър Големанов е мъжът, застрелял двойката във Варна, след което си е теглил куршума, съобщава "24 часа", позовавайки се на негов близък.

"Не ми се живее повече", споделил му той по телефона, час преди кървавото меле в апартамента на ул. "Македония" №105 в морската ни столица.

С покойната вече Диляна, 40-годишният Големанов, който държи заведение на крайбрежната алея, имал двегодишна връзка - бурна и обсебваща, както я описват техните близки.

Варненската драма – двойно убийство и самоубийство

Поредната раздяла между двамата, отпреди месец, не се отразила никак добре на Димитър, но двамата продължили да се виждат, от време на време.

Преди няколко дни той запознал Диляна със своя близък приятел Нико - 41-годишен кипърец с шведско гражданство, който живее в кървавия апартамент.

Ревност в основата на тройното убийство във Варна! Млада жена по чудо е жива

В нощта преди убийствата Диляна отишла в него и започнала бурен купон с кипъреца и още трима приятели. Количеството на изпития алкохол се увеличил и младата дама започнала да провокира бившото си гадже в социалните мрежи - вероятно със снимки и заяждания, разказва приятелят на двойката.

По думите му, купонът и заядливата комуникация продължили до сутринта, когато Димитър Големанов нахлул в апартамента на първия етаж - през прозореца и започнала разправата, завършила с двойното убийство и самоубийството му.

Ето ги фаталната Диляна и Димитър от убийствената касапница във Варна СНИМКИ

"Звучеше неадекватно, беше много афектиран, не беше на себе си. Каза, че са го провокирали много сериозно и се чувства обиден и предаден", споделя вероятно последният човек, който е говорил с Големанов.

Останалото научихме от окръжния прокурор Красимир Конов  и шефа на варненската полиция Даниел Пашов, които вчера дадоха брифинг за медиите - вчера около 10.15 ч. сутринта е подаден сигнал за стрелба в апартамент на ул. "Македония".

Когато полицията пристига на мястото, открива телата на трима души - 40-годишния Димитър от Варна, 23-годишната Диляна и 41-годишен швед. 

В жилището е намерен автомат, два газови пистолета, преправени за бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.

Какви са версиите за тройното убийство във Варна